De deelnemers staan te popelen om hun nieuwste noviteiten te presenteren.
De deelnemers staan te popelen om hun nieuwste noviteiten te presenteren. (Foto: Archief)

Dutch Lily Days 2024

dinsdag 4 juni 2024 9:00 tot vrijdag 7 juni 17:00

De jaarlijkse Dutch Lily Days bieden een unieke gelegenheid om een voorproefje te krijgen van de toekomst van lelies. Tijdens de editie van 2024, die plaatsvindt van 4 tot en met 7 juni, staat de spotlight op de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van lelies. Met maar liefst 13 deelnemende bedrijven, waaronder Van den Bos Flowerbulbs in Honselersdijk en Onings B.V. uit Poeldijk, belooft het een inspirerend evenement te worden.

Dit jaar ligt de nadruk op innovaties binnen het assortiment, met speciale aandacht voor nieuwkomers. Zo worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van stuifmeelvrije lelies, resistentere rassen en geurloze varianten. De deelnemers staan te popelen om hun nieuwste noviteiten te presenteren en bezoekers te verrassen met de mogelijkheden die deze innovaties bieden.

Trends

Een opvallende trend van de afgelopen jaren is de groeiende belangstelling voor dubbele lelies. Deze weelderige bloemen, die soms bijna pioenroosachtige vormen aannemen, zijn een ware hit bij consumenten. Daarnaast wordt er steeds vaker gevraagd naar stuifmeelvrije lelies, waar veredelaars handig op inspelen.

Naast het uiterlijk is ook de geur van lelies onderwerp van gesprek. Terwijl sommige consumenten liever een minder geurende variant hebben, zijn er ook markten waar juist de geur een vereiste is. Tijdens Dutch Lily Days 2024 wordt dit thema uitgebreid besproken.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk onderwerp dat aan bod komt, is de weerbaarheid en duurzaamheid van lelies. In een tijd waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat, wordt er hard gewerkt aan resistentere varianten. De komende jaren zullen beslissend zijn om te zien of de sector tijdig kan inspelen op deze maatschappelijke behoefte.

Kans

De Dutch Lily Days 2024 bieden een uitgelezen kans om in gesprek te gaan met experts en te ontdekken wat de toekomst te bieden heeft voor de lelie-industrie.