Eerste volledige klok Landelijk Veilen bloemen, klok N05 in Naaldwijk verdwijnt

Agrarisch
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Kwekers van al deze productgroepen kunnen vanaf 24 november nog steeds zelf bepalen of zij hun producten op de Royal FloraHolland locatie in Naaldwijk of Aalsmeer aanvoeren. Het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk wordt geconcentreerd, Rijnsburg voorlopig nog niet.

Royal FloraHolland maakte eerder bekend dat ze de klok C06 uitbreiden met de productgroepen Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia. Inmiddels is bekend dat deze klok donderdag 24 november live gaat. Hiermee komt Landelijk Veilen een stuk dichterbij.

“Met het toevoegen van deze productgroepen creëren we een volwaardige en interessante klok voor inkopers”, aldus Royal FloraHolland. “Hiermee komen we tegemoet aan de wens van veel kwekers om hun producten landelijk te veilen. Zo gaan we samen stap voor stap op weg naar Landelijk Veilen.”

Veilingmeester Amerik de Best: “Eind november is het dan echt zover, voor het eerst veilen we alle Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia op de landelijke klok C06. Inmiddels veilen we Snijanthuriums al twee jaar landelijk, daar kijken we tevreden op terug. Het is fantastisch om straks deze vier producten op één klok te kunnen veilen. Dit is een grote stap in het verder concentreren van vraag en aanbod. We kijken er naar uit en zien dit echt als een belangrijke stap naar Landelijk Veilen.”


Nieuw veilschema


De introductie van de landelijke klok C06 betekent ook een nieuw veilschema, te raadplegen op de site van Royal FloraHolland. 

N05 verdwijnt

Door het uitbreiden van Landelijk Veilen Bloemen verdwijnen er ook twee lokale klokken. Dit verlaagt de inkoopdruk bij inkopers en geeft meer overzicht. 
In Aalsmeer verdwijnt klok A08. De productgroepen die niet meegaan naar de landelijke klok C06, worden verplaatst naar de lokale klokken.
In Naaldwijk verdwijnt de klok N05. De meeste producten van klok N05 gaan over naar de landelijke klok C06. De producten die niet meegaan, worden ook hier verdeeld over de lokale klokken in Naaldwijk.