Column: ‘Laat die asielzoekers dus maar komen’

Column
Alphons de Wit.
Alphons de Wit. (Foto: Mabel Böhms Media)

We staan er niet best op in het land. Sinds er pogingen zijn gedaan Kick out Zwarte Piet out te kicken en een fiks deel van de Westlandse politiek in een vlaag van verstandsverbijstering krakeelde dat de spreidingswet voor heel Nederland behalve voor Westland geldt, liggen we onder een vergrootglas. 

De landelijke media buigen zich over ons en komen zelfs voorzichtig tot de conclusie dat onze trots, de Tuinbouw, veel minder voorstelt dat wij al decennia denken. Zelfs Klaas Knot, de president van de Nederlandse Bank deed een duit in het zakje met de mededeling dat we de boel maar moeten opdoeken als we niet in staat zijn om onze core business zonder arbeidsmigranten overeind te houden.

Als vroeger neef Willem bij ons thuis kwam logeren, dan moest hij bij mijn broer en mij in de twijfelaar

Nou hebben ze me altijd geleerd dat je maar het beste stil kunt blijven zitten als je geschoren wordt, zo ook in dit geval. Maar helaas is, waarschijnlijk een handjevol, eencelligen aan het plakken geslagen. Stickers met de opdruk Westland=Vol. Afgezien van het feit dat je de buitenruimte niet moet bezoedelen, klopt de opdruk niet, want Westland is helemaal niet vol. Als vroeger neef Willem bij ons thuis kwam logeren, dan moest hij bij mijn broer en mij in de twijfelaar. We schikten dan een beetje in dan hadden we alle drie toch een riante slaapplek. Inschikken, dat moet toch mogelijk zijn. Bovendien is er in Westland nog plaats genoeg om woonruimte te creëren, maar dat wordt vaak verhinderd door de stapels bezwaarschriften die mensen indienen als de plannen te dicht bij hen in de buurt gerealiseerd dreigen te worden.

Laat die asielzoekers dus maar komen, die zijn immers niet voor niks op de vlucht geslagen, maar stel wel de eis dat het asiel- en geen gelukszoekers moeten zijn en zeker geen criminelen.

Alphons de Wit