Het Grote Sinterklaasfeest in De Wielepet: ‘De Sinterklaaswereld is écht onze hobby’

Cultuur
Sinterklaas en zijn pieten zijn klaar voor het feest.
Sinterklaas en zijn pieten zijn klaar voor het feest. (Foto: PR)

De kruidnoten liggen al een enkele weken in de winkel en ook de organisatie van Het Grote Sinterklaasfeest bereidt zich met man en macht voor op de komst van de Sint. Samen met zijn vrouw Jasmine, vriend Sjoerd én heel veel plezier wordt dit festijn al jaren georganiseerd door Ricardo Bentvelzen. Dit jaar vindt het feest plaats op zondag 13 november. 

Ricardo en zijn vrouw Jasmine zijn al jaren actief in de Sinterklaaswereld. Hij vertelt: “Vroeger deden wij al vaak huisbezoekjes rond Sinterklaastijd. Daar genoten we altijd ontzettend van.” Vijf jaar geleden ontstond tijdens een vakantie in Spanje – het thuisland van de goedheiligman – het ludieke idee om een eigen Sinterklaasshow te organiseren. Het feest begon klein, op een locatie in Loosduinen. “En inmiddels mogen we al tussen de 700 en 1000 gasten verwachten in De Wielepet,” zegt Ricardo trots. 

Allerleukste tijd 

Met enorm veel enthousiasme wordt het feest georganiseerd. “Dit is écht onze hobby,” stelt Ricardo. “Mijn vader heeft vroeger ook altijd Sinterklaas gespeeld, dus ik heb dit ook wel vanuit huis meegekregen. De Sinterklaastijd is gewoonweg de allerleukste tijd van het jaar.” 

Het doel van Het Grote Sinterklaasfeest is om alle kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Een verdienmodel zit er ook niet achter. “Leuk als we er iets kleins aan overhouden, maar in principe gebruiken we alle opbrengsten van de kaartverkoop om ieder kind van een cadeautje te voorzien en er samen een topdag van te maken,” vertelt Ricardo.

Lokaal betrokken

Ook doet Ricardo zijn best om zo veel mogelijk lokale verenigingen en bedrijven uit Monster en omgeving bij de organisatie van het feest te betrekken. Zo is hij op zoek gegaan naar sponsoren uit Westland en staan er verschillende mascottes van lokale sportverenigingen in het voorprogramma van de show. Onder meer Nalykkie de leeuw van Voetbalvereniging Naaldwijk en Dossie de vos van de turnvereniging zullen bij het feest aanwezig zijn.

Programma 

Tijdens de show in november staan pieten Sergio en Ramos en al hun spannende avonturen in de spotlight. Om het 5-jarig jubileum van het feest te vieren bakken zij een taart voor de Sint. Dat gaat alleen niet altijd van een leien dakje, waardoor de onhandige pieten wel wat hulp kunnen gebruiken. 

Als klap op de vuurpijl heeft Sint ook nog eens de beste vrienden van iedereen uitgenodigd: de figuren van Sesamstraat. “Het moet natuurlijk allemaal nog een béétje een verrassing blijven, maar het belooft een spektakel te worden,” aldus Ricardo. 

Alle kinderen gaan naar huis met een cadeautje en worden getrakteerd een cadeaubon voor Ballorig in ’s-Gravenzande. Na afloop is er de mogelijkheid tot een meet en greet met alle figuren uit de show en krijgen alle aanwezige kinderen hun eigen één op één momentje met de Sint. Dat vindt Ricardo belangrijk: “Wij willen gaan voor de échte Sinterklaasbeleving, en er een feest van maken voor jong en oud.”  

Het Grote Sinterklaasfeest vindt op 13 november plaats in sporthal De Wielepet in Monster. Er vinden op die dag twee shows plaats: een om 13.00 uur en een om 16.00 uur. Kaartjes kopen kan via: www.sintevents.nl.