Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt dit kwartaal 81 projecten in Zuid-Holland, waarvan 4 in het Westland. Foto ter illustratie.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt dit kwartaal 81 projecten in Zuid-Holland, waarvan 4 in het Westland. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Deze 4 Westlandse organisaties ontvangen geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Cultuur

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland draagt in het derde kwartaal voor € 395.000 bij aan 81 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie. Hier zitten 4 projecten in het Westland bij.

De herfst is begonnen, tijd om lekker binnen te gaan genieten van prachtige voorstellingen, exposities en optredens die met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds tot stand komen. In het Westland krijgen de zangkoren Deo Sacrum uit Poeldijk €2.000 toegekend voor hun concert Westland Proms. Ook theatergroep Het Wilde Westen krijgt een steuntje in de rug van €8.250, voor de aankoop van diverse apparatuur voor geluid, licht en projectie. Stichting Bibliotheek Westland ontvangt €8.000 voor het Verhalentheater in de Bibliotheek Wateringen. Parochie St. Adrianus in Naaldwijk ten slotte, mag €7.500 uit het fonds gebruiken voor de restauratie van de kerkklok.

In de regio

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds licht daarnaast nog enkele projecten toe elders in Zuid-Holland waar het van onder de indruk is:

- Film Theater Babel Speelt Romeo’s & Julia’s
Half november 2022 gaat de film in première van stichting Moois Media over theaterproductie Romeo’s & Julia’s door Theater Babel in Rotterdam. Het wordt een hybride kunstwerk met film, dans en muziek. Maar het wordt ook een zelfstandig artistiek werk van circa 70 minuten dat op vergelijkbare wijze als de voorstelling het publiek een spiegel voorhoudt ten aanzien van de eigen ideeën en gevoelens over inclusiviteit, met hulp van Shakespeares verhaal en teksten. De film kan rekenen op een bijdrage van € 5.000.

- De Migratiekaravaan in Bibliotheek Rijn en Venen
Van december 2022 t/m april 2023 wordt in het kader van het 800 jarig bestaan van Boskoop de tentoonstelling De Migratiekaravaan georganiseerd in de regiobibliotheek Rijn en Venen te Boskoop (Alphen a/d Rijn). Het is een foto-expositie met verhalen en foto’s over de migratie van planten en mensen naar dè fruit- en boomteelt gemeente van Nederland. Daarbij wordt ook een documentaire gemaakt met verhalen van de eerste lichting Marokkaanse gastarbeiders die kwamen werken in het fruit- en boomteelt bedrijf in Boskoop. De expositie wordt begeleid door lezingen en een aantal gastarbeiders gaat in de klas hun verhaal vertellen op een aantal scholen in Alphen. De expositie wordt gesteund met een bijdrage van € 7.500.

- Het Groot Rotterdams Songbook
Stichting Stadsmuziek ontwikkelt dit najaar een songbook met 170 interculturele volksliedjes die (ook) op een carillon kunnen worden gespeeld. De songbooks worden vanaf april 2023 gratis ter beschikking gesteld aan de basisscholen in Rotterdam. Daarnaast wordt tussen april en september 2023 een breed publieksprogramma georganiseerd samen met de Doelen, Codarts, ZangExpress, Gebouw de Heuvel, de Laurenskerk, Music Matters en Verhalenhuis Belvédère. Met dit project, waaraan het Cultuurfonds een bijdrage levert van € 10.000, wordt ook het inclusiever gebruik van het Nederlands carillon onder de aandacht gebracht. Stichting Stadsmuziek wil de beiaardiers die de 200 carillons in Nederland bespelen inspireren om muziek vanuit meerdere culturen te laten klinken vanaf de kerktorens in hun stad of gemeente.

Over het Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdragen van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen. Meer info: www.cultuurfonds.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vrijwilligster Kitty uit Poeldijk is als een ‘tweede moeder’ voor Annet Zorg 22 uur geleden
Afbeelding
Eerste volledige klok Landelijk Veilen bloemen, klok N05 in Naaldwijk verdwijnt Agrarisch gisteren
Afbeelding
Feel-good cabaret ‘Every Boeddha Happy’ met Arie Vuyk in Cultuurschuur Cultuur 29 sep, 22:43
Afbeelding
Mark Rutte onder de indruk van Westlandse Mechatronica-kampioenen ROC Mondriaan Algemeen 29 sep, 20:35
Afbeelding
Deze eigentijdse en eigenwijze nieuwe radiozender beluister je vanaf 3 oktober in de gehele regio Algemeen 29 sep, 20:30
Afbeelding
Westlandse brandweerkorpsen opgeroepen voor Zeer Grote Brand in Den Haag 112-nieuws 29 sep, 19:08
Afbeelding
Snelweg A4 richting Rotterdam is afgesloten voor verkeer 112-nieuws 29 sep, 16:13
Afbeelding
Bestuurder vlucht na aanrijding Rotterdamseweg Schipluiden 112-nieuws 29 sep, 11:47
Afbeelding
Veel goede ideeën tijdens Politiek & Pils van Westlandse VVD over cybersecurity Gadgets & Tech 29 sep, 11:02
Afbeelding
Elk meubel in vakkundige handen bij familiestoffeerderij De Vierde Generatie Partnerbijdrage 29 sep, 10:30
Afbeelding
Taxatiemiddag in Hotel Elzenduin Algemeen 29 sep, 09:39
Afbeelding
Pijlers van de samenleving: ‘Een soort maatschappelijk werk’ Algemeen 29 sep, 09:36
Afbeelding
Start Week van de Eenzaamheid: in Haaglanden zijn meer mensen eenzaam dan landelijk gemiddeld Algemeen 29 sep, 06:45
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief