Geslaagd korenfestival in de St. Josephkerk, met verrassende twist

Cultuur
Jubilaris diaken Walther Burgering werd niet alleen in het zonnetje gezet, maar ook verrast.
Jubilaris diaken Walther Burgering werd niet alleen in het zonnetje gezet, maar ook verrast. (Foto: RKWestland)

Wat een enthousiaste mensen bij het korenfestival op 2 oktober in de St. Josephkerk in Wateringen. Wellicht was diaken Walther Burgering de meest enthousiaste. Ter gelegenheid van zijn 12,5-jarig ambtsjubileum werd dit korenfestival georganiseerd. Acht koren lieten zich van hun beste kant zien.

Uiteraard werden er meerdere kerkelijke liederen gezongen, zoals het Ave Maria. Ook wereldlijke liederen waren volop te horen. Het Dorp van Wim Sonneveld werd door twee koren ook op het repertoire gezet. I Mellom vanuit Maasdijk had er zelfs een Maasdijkse versie van gemaakt.

Maasdijkse versie van Wim Sonnevelds Het Dorp

Naast het genieten van de koren konden de aanwezigen ook zelf aan de slag bij één van de drie workshops. Bij de workshop Gospel werd een nieuwe gospel ingestudeerd met onderscheid tussen de alten, sopranen en de tenoren. Ieder zong zijn eigen partij. Bij de uitvoering was het voor de zangers niet mogelijk om stil te blijven staan.

Verrassing

In de St. Josephkerk was het de hele middag druk. De hoeveelheid mensen was voor dirigent Jeroen de Ridder aanleiding om al de aanwezigen de canon Dona Nobis Pacem te laten zingen. Aan het eind van de middag werd jubilaris Walther Burgering nog verrast door een duet dat zijn vrouw samen met presentator Piet Onings ten gehore bracht. Ze had het voor Walther goed geheim weten te houden.

De organisatie bedankt koor Beatween, dat hun apparatuur voor alle koren beschikbaar stelde. “Het was een dag met een gouden randje.” Meer foto’s? Klik hier.