Meezingen met de Franja’s in de Cultuurschuur op 23 oktober

Cultuur
Gitarist Frank Schouten, zangeres Tanja Hoogzand en accordeonist Johnny Vain vormen samen de Franja's.
Gitarist Frank Schouten, zangeres Tanja Hoogzand en accordeonist Johnny Vain vormen samen de Franja's. (Foto: Cultuurschuur)

Op zondagmiddag 23 oktober vanaf 16.00 treden de Franja’s op in de Cultuurschuur. De drie ervaren  muzikanten hebben een repertoire ontwikkeld gericht op ouderen.

De Franja’s spelen Oud-Hollandse liedjes, ‘met dezelfde energie als een rockband op het podium.’ Met de liedjes zijn ze inzetbaar voor elke gelegenheid: van braderie tot bruiloft, van bejaardentehuis tot festival. Na jaren te hebben gespeeld op verschillende podia, werden Tanja Hoogzand en gitarist Frank Schouten gevraagd te spelen op het Nationaal Ouderendiner. Speciaal daarvoor ontwikkelden ze een repertoire gericht op ouderen. Hun bandnaam is ontstaan uit hun voornamen: Frank en Tanja. 

Later voegde Johnny Vain met zijn accordeon zich bij hen. Zijn invloeden, van feestelijke Louisiana en Zydeco-muziek, maakten dat de Oud-Hollandse liedjes dansbare klassiekers werden. “Feest gegarandeerd, of je nu jong bent of minder jong! In de Cultuurschuur, daar waar Geluk nog heel gewoon is!”

Praktische informatie

Adres: Cultuurschuur, Zwartendijk 11 in Monster. Aanvang 16.00 uur, aanmelden via de agenda op www.cultuurschuur.nl.