Westland bakt er op los op Nationale Pannenkoekdag

Cultuur
Brede Buurtschool De Kameleon in de Heenweg deed ook mee met de #samenontmoeten bak-challenge.
Brede Buurtschool De Kameleon in de Heenweg deed ook mee met de #samenontmoeten bak-challenge. (Foto: PR)

Vrijdag 17 maart was de Nationale Pannenkoekdag. In Westland werd de dag dit jaar extra groot aangepakt. WestlandOntmoet riep inwoners actief op om deel te nemen aan de #samenontmoeten bak-challenge.

Elk jaar weer een feest voor alle leeftijden: Nationale Pannenkoekdag. De dag bestaat sinds 2007 en is een initiatief van Tefal en Koopmans. Nationale Pannenkoekdag is meer dan alleen ongegeneerd pannenkoeken eten. Het is een goede reden voor iedereen om elkaar eens extra aandacht te geven.

“In het hele land duiken onder andere basisschoolleerlingen de keuken in om pannenkoeken te bakken voor buurtgenoten”, weet Anita Bassie, projectleider van WestlandOntmoet - dé vindplaats voor ontmoetingsactiviteiten. “Verschillende generaties worden zo op een vrolijke manier met elkaar in contact gebracht; het accent ligt echt op verbinden. En daarin vinden Nationale Pannenkoekdag en WestlandOntmoet elkaar. De Pannenkoekdag grijpen wij graag aan om onder de aandacht te brengen dat elkaar ontmoeten niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.”

Betekenisvol ontmoeten

Ontmoeting met anderen is betekenisvol en leidt tot collectieve saamhorigheid, aldus Anita Bassie. “Zich gezien en gehoord voelen, elk mens heeft daar behoefte aan.” Om iedereen aan het ontmoeten én bakken te krijgen, heeft WestlandOntmoet de #samenontmoeten bak-challenge in het leven geroepen.

Brede Buurtschool De Kameleon in de Heenweg deed ook mee met de #samenontmoeten bak-challenge. Speciaal op 17 maart werden ouderen, vrijwilligers en koersbal ouderen uit de Heenweg getrakteerd op een waardevol samenzijn. Kinderen van groep 8 bakten voor hen pannenkoeken en speelden ondertussen spelletjes mee. Ook kinderen van BSO Okidoki sloten aan om gezamenlijk van de pannenkoeken te genieten. 

Meedoen kan het hele weekend nog. Nodig je familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en/of buren uit, maak de lekkerste pannenkoeken, serveer deze pannenkoeken uit en maak er een foto of filmpje van. Deel dat op Twitter, Instagram of Facebook met een tag naar @WestlandOntmoet de hashtags #samenontmoeten en #pannenkoekdag erbij.