In april 3x gratis naar voorrondes van Delftse Peter Tetteroo Bokaal

Cultuur
IMBOS speelt Nederlandse pop. Stemt het publiek 15 april deze band naar het podium van Westerpop?
IMBOS speelt Nederlandse pop. Stemt het publiek 15 april deze band naar het podium van Westerpop? (Foto: Westerpop)

In april is het weer zover: dan vinden de voorronden voor de Delftse Peter Tetteroo Bokaal editie 2023 plaats. Dé gelegenheid voor muziekliefhebbers om talent uit de regio te spotten. 

De Peter Tetteroo Bokaal is onderdeel van Westerpop en vernoemd naar Peter Tetteroo, een Delftse componist en muzikant. De popprijs is bedoeld om talent te stimuleren. Voor de voorrondes hebben zich dit jaar 42 bands gemeld uit Delft en omstreken: dat zijn er maar liefst 12 meer dan vorig jaar! Hieruit heeft de jury negen bands geselecteerd voor de voorronden: IMBOS, Feral Grounds, Skapiche?!, Chaos Club, Ylisia, The Tommyrots, Last Decade, Jeanna en New Exhibit.

Drie zaterdagen

De voorronden zullen plaatsvinden op de zaterdagen 15 april, 22 april en 29 april. De locatie is muziekcafé STECK in de binnenstad van Delft. De toegang is gratis. De Peter Tetteroo Bokaal is een onderdeel van Delfts bekendste popfestival, Westerpop. De productie van de voorronden is een samenwerking van Westerpop met PopDelft en gestimuleerd door de Gemeente Delft en de Popunie.


Feral Grounds speelt 15 april metal. - Westerpop

15 april

Op zaterdag 15 april zullen er concerten worden gegeven door: IMBOS (NL-pop), Feral Grounds (metal) en Skapiche?! (ska-punk). De volgorde van spelen wordt nog bepaald door loting. Het publiek kan tijdens de concerten meestemmen. De winnaar van de avond krijgt een podiumplek op de eerste dag van Westerpop, op vrijdag 7 juli. Tijd: 19.30 uur - uiterlijk tot 21.00 toegang -, locatie: STECK, Kromstraat 25 in Delft. Toegang is gratis.


Skapiche?! speelt ska-punk. - Studio Adachi

Programma Westerpop 2023

Westerpop vindt dit jaar plaats op 7 en 8 juli. Benieuwd naar het programma? Nog even geduld, het zal binnenkort bekend worden gemaakt!