Elise Eekhout uit Kwintsheul verweeft teksten met beelden

Cultuur
"Tekst is niets anders dan een reeks tekens op een rij waar we betekenissen aan hebben toegekend."
"Tekst is niets anders dan een reeks tekens op een rij waar we betekenissen aan hebben toegekend." (Foto: PR)

De komende weken exposeert de bekende kunstenaar Elise Eekhout, geboren in Kwintsheul, met nieuwe schilderijen in Kunsthalte 6 onder het motto ‘Painting with words’. Eekhout is gefascineerd door letters. In haar schilderijen verweeft ze teksten die haar inspireren met gedroomde beelden. 

Zaterdag 29 april om 15 uur opent wethouder Barend Rombout de expositie, waarbij iedereen welkom is. Ook de Westlandse dichter Joop Alleblas, inspiratiebron voor de teksten, is dan aanwezig. De expositie duurt tot en met 11 juni.

Fascinatie voor tekst 

“Heeft u er wel eens bij stilgestaan hoe bijzonder het is dat we kunnen lezen? Tekst is niets anders dan een reeks tekens op een rij waar we betekenissen aan hebben toegekend. We kunnen, gewoon door naar die tekens te kijken, een hele reeks gevoelens en emoties ervaren!” 

We kunnen gewoon een hele reeks gevoelens en emoties ervaren

Elise Eekhout wil vanuit haar fascinatie laten zien hoe tekst en beeld altijd in haar hoofd door elkaar lopen. In haar sfeervolle schilderijen schrijft ze teksten met bladgoud en bladzilver dat het licht steeds op een andere manier weerkaatst. Hierdoor komt het schilderij tot leven en ziet het er steeds weer anders uit.

Atelierroute en lezing

Elise Eekhout is opgeleid aan kunstacademie St. Joost in Breda en startte tijdens haar studie haar ontwerpbureau 2 MAAL EE. Sinds 2020 werkt ze als professioneel kunstenaar. Haar letterkunst was te zien in het Scryption Museum in Tilburg en het Meermanno Museum in Den Haag. 

Expositie

De expositie in Kunsthalte 6 duurt tot en met 11 juni en is in het weekend van 6 en 7 mei onderdeel van de Westlandse Kunst- en Atelierroute. Dan exposeert ook Antoinette van Beurden met haar keramiek in Kunsthalte 6.

Lezing

Op zondag 4 juni houdt Eekhout in Kunsthalte 6 een lezing over het wordingsproces van haar werk: ‘Inspiratie & Creatie’. De lezing begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Openingstijden

Kunsthalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur geopend. De toegang is gratis en de werken zijn te koop.