Slagwerkers uit Poeldijk blij met nieuwe outfits en instrumenten

Cultuur
De slagwerkers van PX Percussie in hun polo’s en met het nieuwe instrumentarium.
De slagwerkers van PX Percussie in hun polo’s en met het nieuwe instrumentarium. (Foto: Pius X)

De 110-jarige Muziekvereniging Pius X uit Poeldijk heeft voor haar slagwerkgroep PX Percussie, waarin ze samenwerkt met de 100-jarige muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen, met de verkregen gulle bijdrage van drie stichtingen nieuwe instrumenten en kleding kunnen aanschaffen.

De huidige, oude instrumenten waren dringend aan vervanging toe, maar de investering was voor de vereniging alleen niet op te brengen. Er is financiële ondersteuning verkregen van de Stichtingen Arie Kuiper Fonds, Loswal ‘De Bonnen’ en het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Nieuwe instrumenten

Met de ontvangen bijdragen werd het mogelijk om alle grote trommen, tenortrommen, snaredrums, bongo’s, timbales en toms, waarmee de groep haar buitenoptredens verzorgt, aan te schaffen.

Nieuwe kleding

En omdat de slagwerkgroep sinds een jaar ook onder de nieuwe naam PX Percussie optreedt, met ook een nieuw logo, was het ook noodzakelijk om de kleding te vernieuwen. En alle leden zijn nu in het nieuw gestoken. Want door de mooie bijdragen van de genoemde stichtingen konden nieuwe poloshirts en soft-shell jassen (voor het spelen buiten bij minder goed weer) worden gekocht.

Swingende optredens

Hiermee kan PX Percussie gelukkig weer jaren muzikaal goed uit de voeten en is de groep in staat gesteld om haar swingende optredens bij evenementen in het Westland én ook daarbuiten te blijven verzorgen. PX Percussie bedankt het Arie Kuiper Fonds, Loswal ‘De Bonnen’ en het Prins Bernhard Cultuurfonds voor hun financiële bijdragen!