Avond4Daagse Naaldwijk kampt met tekort aan verkeersregelaars

Cultuur
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

De Avond4Daagse Naaldwijk, die 6 juni van start gaat, kampt met een ‘ernstig tekort’ aan verkeersregelaars. Dat betekent dat deelnemers extra moeten opletten bij het oversteken, waarschuwt de organisatie. Ook is er inmiddels meer bekend over de vier avonden van het wandelevenement, waarbij volwassen wandelaars ook welkom zijn.

Elke dag zijn er leuke routes uitgezet van 5 of 7,5 kilometer die ook voor volwassenen geschikt zijn, laat de organisatie weten. Deelnemers krijgen onderweg iets lekkers. Deelname is 3 euro per persoon (zonder medaille) voor alle vier de avonden.

Er wordt elke dag gestart tussen 18.00 en 19.00 uur. Wie later start, loopt iets rustiger, geeft de organisatie als tip mee, omdat de meeste deelnemers meteen om 18.00 starten. 

‘Extra goed opletten’

Deelnemers dragen vier dagen lang een kaart bij zich die ze krijgen bij de inschrijving. Tijdens de route ontvangen ze drie knipjes: bij het afhalen van de route, bij de controlepost onderweg, en bij het afmelden op het start-/finishpunt. De organisatie waarschuwt dat ze kampen met een ernstig tekort aan verkeersregelaars, waardoor wandelaars extra goed moeten opletten bij het oversteken.

Feestelijke afsluiting

De laatste wandelavond, vrijdag 9 juni, start de 7,5 kilometer om 18.00 uur, de 5 kilometer om 18.15 uur en de 2,5 kilometer halt eerst om 18.30 de medaille op en loopt dan de route om 18.45 achter de muziek aan. Om 19:15 verzamelen de wandelaars op het grasveldje bij de ISW aan de Lage Woerd, daarna lopen ze gezamenlijk achter de muziek aan naar het Wilhelminaplein, waar ze rond 19:45 arriveren en er gelegenheid is om te feliciteren, de 5 en 7,5 loopt dan rond 20:00 door naar de Harmonie waar zij hun medaille in ontvangst kunnen nemen. 

Meer informatie

Bij onweer of slechte weersomstandigheden wordt de avond afgelast. Dit wordt dan bekendgemaakt via Facebook: www.facebook.com/a4dnaaldwijk. Hier is meer informatie te vinden over de Avond4Daagse. Daarnaast kan een mailtje worden naar a4dnaaldwijk@hotmail.com of contact worden opgenomen met de voorzitter, Jolanda Groen, tel. 06-81271369.