Gratis genieten van jonge Westlandse bands bij NL3 Wateringen

Cultuur
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Er is veel muzikaal talent in het Westland. Zaterdag 3 juni komen jonge Westlandse muzikanten bij elkaar bij Westlands Popcentrum Nederland Drie in Wateringen om dat talent op het podium te laten zien. Tijdens die gratis te bezoeken avond vindt de finale plaats van een muziekproject dat de afgelopen maanden plaatsvond. Doel hiervan was het netwerk van jonge muzikanten in het Westland te stimuleren.

‘Popimpuls’, dat is de treffende naam van het muziekproject dat Westlands Popcentrum Nederland Drie (NL3) in maart is gestart in samenwerking met Muziekcentrum Westland (MCW). Doel van het project was namelijk de onderlinge kennismaking en het netwerk van jonge Westlandse muzikanten te stimuleren, een impuls te geven dus, “En dat is absoluut gelukt!”, laat de organisatie weten.

Workshops

In een reeks workshops konden jongeren van 12 tot 20 jaar elkaar ontmoeten en samen spelen. Repeteren kon onder begeleiding van een bandcoach. Er zijn workshops gehouden over instuderen van liedjes, het gebruik van microfoon, opnemen van liedjes en optreden op een podium. Sara Pakvis, voorzitter MCW: “Meerdere keren per week zijn er groepjes komen oefenen in MCW, het enthousiasme was mooi om te zien”

Niet bang voor podium

Joeri Olierook, projectleider en bassist Rocksville: “Ongeveer 25 jonge muzikanten hebben hierop gereageerd en elkaar gedurende deze maanden ontmoet. Tijdens de workshops en jamsessies in NL3 bleek al snel dat zij niet bang zijn het podium te betreden. Het is echt tof om hun energie en enthousiasme te zien!”

Mocht je zelf nog muzikanten zoeken ben je die avond ook van harte welkom!

Zaterdag 3 juni staat de grote finale van Popimpuls op het programma. Diverse bands die zijn ontstaan in het project zullen vanaf 20:30 uur hun kunsten vertonen. Muzikanten die nog geen volledige groep hebben worden ondersteund door de leden van coverband Red Label. Deze band zal ook een deel van het programma invullen. “Dus mocht je zelf nog muzikanten zoeken ben je die avond ook van harte welkom!”

Vijf groepjes

Ronald Bruggeling, programmeur NL3: “Uit de deelnemers zijn zeker 5 groepjes ontstaan in verschillende genres. We gaan ze allemaal een podium geven in Nederland 3, niet alleen tijdens deze finale maar hopelijk zien we deze muzikanten ook de komende jaren op dit Westlandse podium terug!”

Meer informatie is te vinden op www.popimpuls.nl en www.nederlanddrie.nl.