De Phoenix viert jubileum met gratis Slagwerkdag XXL in Wateringen

Cultuur
De organisatie belooft spetterende optredens!.
De organisatie belooft spetterende optredens!. (Foto: Muziekvereniging De Phoenix)

Muziekvereniging De Phoenix bestaat 100 jaar. Dit vieren zij met diverse muzikale evenementen in 2023, waaronder op zaterdag 17 juni een Slagwerkdag bij De Hofboerderij in het Hofpark te Wateringen. De organisatie belooft spetterende optredens!

Er vinden optredens plaats van onder meer PX Percussie, Phoenix Unlimited, Perquzzy, Harpe Davids Zoetermeer. “De middag zal spectaculair worden afgesloten door Percossa.” Zelf muziek maken kan ook door mee te doen met de diverse slagwerkworkshops. “Kortom, een muzikaal feest voor jong en oud!” De slagwerkdag is gratis toegankelijk en duurt van 12.00 tot 18.00 uur.

Bijzonder

Wat deze slagwerkdag extra bijzonder maakt, is dat er maar liefst twee zogenaamde G-Percussie groepen meespelen; Phoenix Unlimited en Harpe Davids Unlimited. Dit zijn slagwerkgroepen die mensen met een lichte (verstandelijke) beperking de kans bieden om plezier te beleven aan muziek maken. “Zo maakt muziekvereniging De Phoenix haar motto ‘Muziek maken doe je samen’ graag waar”, besluit de organisatie.