Hele buurt kan spelen op nieuw schoolplein Blink ‘s-Gravenzande

Cultuur
Directeur Tamara van Wingerden spreekt leerlingen, ouders, collega’s en andere genodigden tijdens de opening van het schoolplein.
Directeur Tamara van Wingerden spreekt leerlingen, ouders, collega’s en andere genodigden tijdens de opening van het schoolplein. (Foto: Blink)

Na jaren van plannen maken, geld inzamelen en verbouwen is het vernieuwde schoolplein van WSKO basisschool Blink in ‘s-Gravenzande woensdag 7 juni feestelijk geopend. Wethouder Michiel Ferwerda (o.a. Milieu en Klimaat) knipte het openingslint door. Niet alleen de leerlingen van de school, maar álle kinderen uit de buurt mogen er spelen.

Het plein is klimaatadaptief en voorzien van veel groen. Schooldirecteur Tamara van Wingerden vertelt: “Enorm blij zijn wij met het prachtige nieuwe schoolplein. Het is nog mooier geworden dan wij van tevoren hoopten. De werkgroep, bestaande uit ouders en teamleden, heeft heel hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Het ontwerp van het nieuwe plein is ontstaan in samenwerking met de leerlingen, ouders, teamleden, de buurt en kinderopvang Okidoki.”


Wethouder Ferwerda knipt het openingslint door met grote snoeischaar.  - Blink

Spelen

Plezier staat voorop bij de nieuwe inrichting van het schoolplein. Het ontwerp wordt gekenmerkt door verschillende paadjes en genoeg ruimte om te spelen. Dat past bij de filosofie van de school: “Blink is een actieve school en de leerlingen leren door te doen en te ervaren. Op deze manier ontdekken zij hun kracht.” Er zijn niet alleen uitdagende speeltoestellen voor zowel de onder- als de bovenbouw, maar er is ook een pannaveldje, zandbak, moestuin en bankjes om even uit te rusten. Het samenspel wordt gestimuleerd.

Groen/blauw schoolplein

Een groen/blauw schoolplein betekent een plein met meer bomen en beplanting. Het plein is klimaatadaptief, dus het kan tegen een goede regenbui. De leerlingen worden betrokken bij het onderhouden van het groen. Planten water geven, onkruid wieden, een composthoop maken; de kinderen mogen aan de slag.

Partners

De afgelopen jaren zijn tal van leerlingenacties georganiseerd om geld in te zamelen: een loterij, plantenmarkt, flessenactie en diverse andere klassen acties. Ook zijn onder leiding van Speels Groen fondsen geworven. Gemeente Westland, Delfland, WSKO, Rabobank en vele andere sponsors hebben financieel bijgedragen. Bureau RIS heeft het ontwerp getekend en de technische begeleiding verzorgd. MULTI Tuin en Landschap heeft de aanleg op zich genomen. De speeltoestellen zijn gemaakt door Speelmaatje B.V. “Namens alle leerlingen, hartelijk dank!”, aldus de school.