Jong Westlands talent exposeert binnenkort bij KunstHalte 6

Cultuur
De leerlingen kregen de opdracht twee kunstwerken samen te voegen.
De leerlingen kregen de opdracht twee kunstwerken samen te voegen. (Foto: PR)

Galerie KunstHalte 6 in Naaldwijk presenteert vanaf 17 juni een opmerkelijke tentoonstelling met veertig schilderijen en tekeningen van getalenteerde jonge kunstenaars uit het Westland. Leerlingen van ISW Hoogeland en Lentiz|Floracollege exposeren hun werk onder de titel ‘Jong Talent!’ De opening van de expositie wordt verzorgd door docent Martin Groen op 17 juni om 15.00 uur.

De galerie nodigt iedereen uit om het kunstzinnige talent van de Westlandse jongeren te komen bewonderen. Galerie KunstHalte 6 toont met genoegen de interessante en gevarieerde kunstwerken van de leerlingen van deze twee Westlandse middelbare scholen. De deelnemers zijn recentelijk geslaagd voor hun examen Beeldende Vorming of volgen het vak CKV. Onder begeleiding van hun docenten Petra Olsthoorn (ISW) en Martin Groen (Flora) hebben ze gezamenlijk een selectie gemaakt voor deze expositie.


Samenvoegen

De CKV-leerlingen van het ISW, allen vijftien jaar oud, hebben de opdracht gekregen om twee schilderijen van bekende kunstenaars samen te voegen tot één nieuw kunstwerk. Dit heeft geleid tot opmerkelijke resultaten.

Het Floracollege is een erkende Cultuurprofielschool, waar creatieve vakken zoals muziek, dans, toneel en kunst een belangrijke rol spelen. Sommige deelnemende jongeren hebben plannen om een kunstopleiding te volgen, terwijl anderen tekenen en schilderen als hobby hebben.

Praktische informatie

KunstHalte 6, gelegen aan Zuideinde 6 in Naaldwijk, is elke zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13:30 uur tot 16:30 uur. De toegang is gratis voor het publiek.