Schapen bijna van hun warme vacht verlost in Naaldwijk

Cultuur
Het is altijd een hele belevenis om te zien hoe de schapen worden geschoren.
Het is altijd een hele belevenis om te zien hoe de schapen worden geschoren. (Foto: Henk Knol)

Pasgeboren lammetjes kijken is leuk, maar meemaken hoe schapen geschoren worden is ook een hele belevenis. Volgende week zaterdag 17 juni kan dat van 13.00 tot 16.00 weer bij boerderij De Vlietwoning aan de Bruidsbogerd 11 in Naaldwijk.

Judith en Wil Prins van schaapskudde ‘Grazend Populair’ uit Monster laten jong en oud zie hoe de schapen worden ontdaan van hun vacht. Deze dag zijn er ook demonstraties van Zeis Haren, Wol Spinnen en het Breicafé. Bij het Breicafé kunt u mee breien aan het langste breiwerk van het Westland en met hun loterij kunt u een vogelhuisje winnen. 

Kinderen

Voor de kinderen is er ook volop vertier. Zij kunnen een houten schaap met schuim scheren, ponyrijden en wandelen met mini-Shetlanders onder toezicht van manege Sunflower Stable uit Naaldwijk, gratis meedoen aan het Rad van Avontuur met leuke prijsjes en zich vermaken op de tractor, trampoline, schommels, poezen, konijnen en kippen. De toegang en parkeren zijn geheel gratis.

Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Het is gezellig toeven binnen of buiten op het terras van de Hooimeid voor een kopje koffie, lunch of drankje. Kortom: volop vertier deze dag voor jong en oud.

Voor inlichtingen kunt u bellen met Henk Knol, Tel: 0651189572.