Ook hier in Westland was het gezellig met Burendag

Cultuur
Burgemeester Bouke Arends bezocht de feestelijke samenkomst van het Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen.
Burgemeester Bouke Arends bezocht de feestelijke samenkomst van het Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen. (Foto: Vitis Welzijn)

Op verschillende plekken in Westland werd afgelopen weekend volop genoten van Burendag. We zagen al gezelligheid in Naaldwijk, Monster en De Lier. Maar ook in Wateringen, Kwintsheul en op een andere plek in Naaldwijk maakten buren tijd voor elkaar. Ook burgemeester Bouke Arends kwam even langs om kennis te maken met enkele inwoners.

Zaterdag 23 september werd in Kwintsheul uitgepakt met een groots ontbijt - maar liefst 110 couverts - in Dorpshuis Kastanjehof.

De wijk Hoogeland in Naaldwijk vormde het decor van een ‘Muzikale Doe & Ontmoet Burendag’, met onder meer een optreden van Het Westlands Zeemanskoor ‘Onder Zeil’.

In de Julianastraat in Wateringen was er een feestelijke samenkomst, georganiseerd door Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen.


Burgemeester Bouke Arends bezocht de feestelijke samenkomst van het Islamitisch Cultureel Centrum Wateringen. - Vitis Welzijn

Zondag verzorgde Yasser Al Batol, een nieuwe Westlander van Jemenitische komaf, een culturele en culinaire ontmoeting in wijkcentrum Hof van Heden in Naaldwijk.


In de tuin van de Dorpskerk in Maasdijk kwamen buren vrijdag met elkaar samen onder het genot van een bakkie koffie of thee.