Zangkoren Deo Sacrum vragen bijdrage om te kunnen overleven

Cultuur
Het Bartholomeuskoor, de Vrouwenschola en het Perosikoor dragen voornamelijk bij aan kerkelijke vieringen.
Het Bartholomeuskoor, de Vrouwenschola en het Perosikoor dragen voornamelijk bij aan kerkelijke vieringen. (Foto: Deo Sacrum)

Bij Deo Sacrum, een vereniging met diverse zangkoren, staat het water financieel aan de lippen. Om de situatie te verbeteren en te zorgen dat de koren kunnen blijven bestaan, doet het bestuur een oproep: als honderd mensen of bedrijven jaarlijks 100 euro of meer doneren, is dat genoeg om deze muzikale traditie te behouden.

Deo Sacrum is een bruisende vereniging met diverse koren, elk met een eigen identiteit en karakter. De koorgroepen, variërend in leeftijd, muziekstijlen en niveaus, verzorgen uiteenlopende uitvoeringen. Het gaat om de volgende koren:

  • Het Bartholomeuskoor, de Vrouwenschola en het Perosikoor dragen voornamelijk bij aan kerkelijke vieringen, verrijkt met speciale programma’s tijdens hoogmissen met Kerstmis en Pasen;
  • Concertkoor Westland, Popkoor Fine Tuning en Kamerkoor Couleur Vocale richten zich meer op wereldlijk repertoire, vaak met uitvoeringen in de regio Westland;
  • Het Kinderkoor Westland, dat meerdere keren per jaar optreedt in de kerk en elders, zoekt financiële steun voor hun activiteiten, zoals de recente Kerstmusical ‘Een engel met een B ervoor’ en de geplande musical ‘Minoes’ in het voorjaar van 2024.


Helaas staan deze activiteiten en toekomstige plannen onder druk door verminderde gemeentelijke subsidies, waaronder die van oud papier, en gestegen huurkosten voor repetitieruimten. De Covid-19 pandemie heeft ook geleid tot minder optredens en inkomsten.

Club van 100

Om de voortzetting van deze prachtige activiteiten te waarborgen, roepen Zangkoren Deo Sacrum particulieren en bedrijven op om deel te nemen aan de ‘Club van 100’. Honderd mensen of bedrijven die jaarlijks een bedrag van 100 euro doneren (meer is uiteraard welkom) kunnen bijdragen aan het behoud van deze muzikale traditie.

“Een eenmalige bijdrage wordt ook zeer gewaardeerd,” aldus het bestuur. Als dank nodigt Deo Sacrum donateurs uit om een van hun bijzondere activiteiten gratis bij te wonen.

Voor financiële steun en verdere informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Gerard de Vreede (06-51595809) en Frans van Velthoven (06-13960740) of een e-mail sturen naar zangkoren@deosacrum.nl.