Regioboekenmarkt in Maassluis met ook Westlandse boeken

Cultuur
Op 9 december 2023 tussen 9.00 en 14.00 uur wordt in de Koningshof in Maassluis een regionale boekenmarkt georganiseerd.
Op 9 december 2023 tussen 9.00 en 14.00 uur wordt in de Koningshof in Maassluis een regionale boekenmarkt georganiseerd. (Foto: PR)

Op 9 december 2023 tussen 9:00 en 14:00 uur wordt in de Koningshof in Maassluis een regionale boekenmarkt georganiseerd. Deze markt, voor de derde keer georganiseerd, biedt een scala aan kwaliteitsboeken over Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, het Westland en het hele Rijnmondgebied.

De Documentatiegroep ’40-’45, een vereniging die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, was een vaste gast op evenementen van de stichting Ons Rotterdam. Willem Oldenburg en Dirk Docter van de Documentatiegroep ’40-’45 herinneren zich hoe zij naast informatie ook boeken verkochten over de regio Rotterdam en de Tweede Wereldoorlog. Deze boeken vonden gretig aftrek onder de bezoekers.

Voor de derde keer

Met het verdwijnen van de Rotterdamdag in 2018 verdween ook een gespecialiseerde markt voor regioboeken. Om dit gat te vullen, wordt nu voor de derde keer de regioboekenmarkt georganiseerd. De markt biedt niet alleen boeken over de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw, maar ook over diverse onderwerpen zoals havens, scheepvaart, voetbal en recente geschiedenis van de regio.

De Historische Vereniging Schiedam zal ook aanwezig zijn met een stand, waar ze regionale boeken zullen aanbieden.

Afbeelding
Afbeelding