Honsels koor treedt op in populair tv-programma op NPO Zapp

Cultuur
Door een filmpje op YouTube werd het Hunselaer-koor door het productiebedrijf ontdekt.
Door een filmpje op YouTube werd het Hunselaer-koor door het productiebedrijf ontdekt. (Foto: Vitis Welzijn)

Het populaire NTR-programma Vlogmania streek afgelopen vrijdag neer in wijkcentrum De Hunselaer in Honselersdijk voor een opnamedag. Er is in het nieuwe seizoen van deze comedyserie namelijk een glansrol weggelegd voor leden van het Hunselaer koor voor ouderen.

In Vlogmania worden mensen gevolgd die graag vlogger of influencer willen worden. De sketchshow staat garant voor herkenbaarheid en humor voor de hele familie. De cast zit vol met bekende gezichten. Voorgaande seizoen maakten onder andere Ilse Warringa, Ruben van der Meer, Alex Klaasen en Jandino Asporaat deel uit van de acteurskern. De release van Vlogmania seizoen 3 zal ergens rond het najaar van 2024 zijn. 

Filmpje op YouTube

Daarin heeft het Hunselaer koor voor ouderen een rolletje te pakken. “Twaalf jaar geleden heeft ons koor meegewerkt aan een benefietactie voor Beukenrode”, vertelt Jeanet van der Helm (83), voorzitter van het Hunselaer koor voor ouderen. “We zongen het nummer ‘Het Dorp’ (En langs het tuinpad van mijn vader) van Wim Sonneveld en een filmpje van dit optreden is op Youtube beland. David Groen van productiebedrijf Groen Brothers stuitte op deze video. Scenario en regie van Vlogmania zijn in zijn handen en hij was op zoek naar een ouderenkoor.”


Het Hunselaer koor gaat al decennialang mee.

Hunselaer koor

Het Hunselaer koor gaat al decennialang mee en telt een vijftiental enthousiaste leden, allen 55-plussers, die graag zingen. “We hebben vier mensen die boven de negentig jaar zijn”, merkt Jeanet trots op. “De meeste van ons komen uit Honselersdijk, maar we hebben ook leden afkomstig uit andere kernen van Westland.”

Het koor heeft een belangrijke sociale functie, de sfeer is gezellig, maar ook wordt er volgens Jeanet stevig gerepeteerd. “Drie keer per maand op vrijdagochtend.”

De gastrol in Vlogmania wordt door de koorleden gezien als spreekwoordelijke kers op de taart. “Het was echt heel leuk om aan mee te mogen doen!”, aldus koorlid Marjolein van Schie na afloop van de opnames.


NPO Zapp

Vooruitlopend op het nieuwe seizoen van Vlogmania wordt er op 24 december op NPO Zapp een speciale kerstaflevering uitgezonden. Het Hunselaer koor voor ouderen brengt daarin een speciale versie van Jingle Bells. Zij worden daarbij geflankeerd door acteurs Rob van de Meeberg, Antoinette Jelgersma en Gerda Havertong. Comédienne Marjan Luif vertolkt de rol van dirigent.