‘De laatste kouwe tuinder’ nog een keer zien tijdens mokkenvoorstelling

Cultuur
Angelo Damen en Peter Zuijderwijk drinken samen nog een bakkie.
Angelo Damen en Peter Zuijderwijk drinken samen nog een bakkie. (Foto: Angelo Damen)

Op zaterdag 30 december krijgt iedereen de mogelijkheid om de documentaire ‘De laatste kouwe tuinder van het Westland’ nog een keer te zien. Op die dag wordt de video over Peter Zuijderwijk vertoond in Fata Morgana in Monster.

Maker van de documentaire, Angelo Damen, heeft in zijn jeugdjaren op het bedrijf van Zuijderwijk gewerkt. Het bijzondere karakter van dit bedrijf en zijn eigenaar was voor Damen meer dan genoeg reden om de laatste maanden het wel en wee vast te leggen, voordat het bedrijf enkele jaren geleden werd gesloopt. De film levert een uniek inkijkje op in het leven van een bijzonder mens. Zuijderwijk heeft naast zijn passie voor het kweken van allerlei groenten, ook een groot hart voor iedereen die een beroep op hem doet. Het maakt de film tot veel meer dan alleen maar een nostalgisch portret.

De voorstelling van 30 december is de ‘traditionele’ (het is immers de tweede keer) ‘mokkenvoorstelling’. Bezoekers krijgen na afloop een originele kouwe tuinder-mok mee naar huis.

Kaarten

Fata Morgana is te vinden aan de Choorstraat 99 in Monster. Aanvang is 20.30 uur, zaal open om 20.00 uur. Toegang bedraagt € 15. Reserveer kaarten via Nico Meijer 06-30125205 of nico@fata-monster.nl.