Kerstviering voor de allerkleinsten: kindje wiegen in de Hoeksteenkerk

Cultuur
Tijdens 'Kindje wiegen' in de kerk is er een speciaal moment waarop het kindje bewonderd kan worden.
Tijdens 'Kindje wiegen' in de kerk is er een speciaal moment waarop het kindje bewonderd kan worden. (Foto: Adobe Stock)

Op Tweede Kerstdag 2023 opent de Hoeksteenkerk in ‘s-Gravenzande haar deuren voor een betoverende viering: ‘Kindje wiegen’. Om 11.00 uur wordt jong en oud uitgenodigd om deel te nemen aan dit hartverwarmende evenement op Iepstraat 1.

Deze bijzondere viering richt zich niet alleen op de groten, maar ook op de allerkleinsten. Kinderen krijgen de kans om actief deel te nemen aan het kerstverhaal. Voor wie graag meespeelt, is er speciale kleding beschikbaar. Op de dag zelf kunnen kinderen zelf beslissen of ze in het verhaal willen schitteren.

Kindje bewonderen

Tijdens Kindje wiegen wordt het eeuwenoude kerstverhaal tot leven gebracht. Met samen zingen, betoverende kerstliedjes die de lucht vullen, en een speciaal moment waarop het kindje bewonderd kan worden. Daarnaast worden er schaapjes en lichtjes naar de stal gebracht.

De organisatoren van het evenement kijken uit naar de aanwezigheid van families, met hun kinderen en kleinkinderen. Het belooft een magische gelegenheid te worden waarin de kerstgedachte en het samenzijn centraal staan.