De Naald bouwt speciale brug voor spectaculaire voorstelling: ‘Veilig vliegen over toneel’

Cultuur
"Normaliter bouwen wij de voorstelling in het theater, nu bouwen wij het theater om de voorstelling heen."
"Normaliter bouwen wij de voorstelling in het theater, nu bouwen wij het theater om de voorstelling heen." (Foto: PR)

Het techniekteam van WestlandTheater De Naald heeft zich de afgelopen tijd ingezet om voor de voorstelling , die deze week twee avonden achter elkaar in De Naald te zien was, een portaalbrug te bouwen. Het Westlandse theater heeft geen portaalbrug van zichzelf, omdat dit niet in het theater past.

Jon van Eerd heeft De Komedie over een Bankoverval geregisseerd en rechtstreeks bewerkt uit het Londense West-End. Het is een voorstelling vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches en manoeuvres. In één scène zakken acteurs met touwen naar beneden vanuit het bovenste van het theater. Om dit veilig te realiseren, is er een portaalbrug nodig. De Naald is echter te klein voor een portaalbrug. Omdat dit een voorstelling is die het theater graag wilde vertonen aan het Westlandse publiek, heeft het techniekteam zich wekenlang voorbereid door zelf een portaalbrug te bouwen, speciaal voor deze voorstelling. Technicus Theo over de bouw van de portaalbrug: “Normaliter bouwen wij de voorstelling in het theater, nu bouwen wij het theater om de voorstelling heen. Een uitdaging die wij graag aangaan, want zonder portaalbrug had de voorstelling helemaal niet door kunnen gaan in De Naald.”


Zonder de portaalburg had de voorstelling helemaal niet door kunnen gaan. - PR

Veilig vliegen

Voordat de eerste voorstelling begon, kreeg het techniekteam van De Naald nog een lovend applaus van de crew van De Komedie over een Bankoverval. Ook directeur Jeroen van de Wiel is trots op het team en voegt er nog aan toe: “Nu kan de hele cast van De Komedie over een Bankoverval veilig over het toneel vliegen, mooi werk.”