Dit pand in Poeldijk wordt verhuurd door ‘Steenrijk, Straatarm’-deelneemster Alice

Cultuur
Ongeveer een jaar geleden kocht 'Steenrijk, straatarm'-deelneemster Alice van der Zalm dit pand in Poeldijk.
Ongeveer een jaar geleden kocht 'Steenrijk, straatarm'-deelneemster Alice van der Zalm dit pand in Poeldijk. (Foto: Google Maps)

In het SBS6-programma ‘Steenrijk, Straatarm’ was woensdag 14 februari een kleine rol weggelegd voor Poeldijk. Een van de deelnemers, Alice van der Zalm, bezit een pand in deze dorpskern met drie huurappartementen. Het gaat om de Dr. Weitjenslaan 14. 

‘Steenrijk, Straatarm’ biedt kijkers een boeiende blik op de impact van welvaartsverschillen op het dagelijks leven. Elke aflevering doen er twee families mee, waarvan de ene er warmpjes bij zit, en de andere moeite heeft om het hoofd boven water te houden. 

Gigantisch welstandverschil

In de aflevering van 14 februari draait het om Alice en Kevin uit Rijswijk, en Angelique en Kayro uit Veghel. Het welstandverschil tussen de twee families lijkt gigantisch. Terwijl Alice en Kevin genieten van het goede leven met stedentrips, dinertjes en hun passie voor shoppen, ervaart Angelique tekorten op allerlei gebieden in Veghel. Geld voor achterstallig onderhoud is er niet, maar Angelique hoopt met steun van het UWV een nieuwe weg in te slaan, bij voorkeur in het werken met ouderen of dieren.

Pand in Poeldijk

Alice heeft een eigen bedrijf waarmee ze vrouwen helpt impact te maken met hun onderneming. Het gaat haar financieel zo goed voor de wind dat ze onlangs een groot pand in Poeldijk heeft aangeschaft. In het pand zijn inmiddels drie appartementen gevestigd die allemaal verhuurd zijn, meldde de programmabeschrijving eerder deze week.

Een rustgevende en sfeervolle locatie

Een jaar geleden postte Alice van der Zalm op LinkedIn het goede nieuws dat haar eerste pand een feit was: “En ik kan niet wachten om te gaan verbouwen!” Een gedeelte is voor haarzelf, een gedeelte voor de verhuur van twee luxe appartementen en de garage heeft ze omgetoverd tot een vergaderlocatie. De Dr. Weitjenslaan omschrijft de succesvolle zakenvrouw als “een rustgevende en sfeervolle locatie in het Westland”.

Geen makkelijke jeugd

Alice is zelf opgegroeid in het Westland. Ze had bepaald geen makkelijke jeugd: de sales coach en trainer werd verwaarloosd en mishandeld op jonge leeftijd. Haar moeder kon niet voor haar zorgen en haar vader was veel aan het werk. Daarom werd ze op haar twaalfde uit huis geplaatst door jeugdzorg. Een jeugd in pleeggezinnen en kindertehuizen volgde; “Ik heb ook weleens op straat geslapen”, vertelt Alice in het SBS6-programma. Tot haar 25ste bleef ze vastzitten in gewelddadige relaties, maar daarna kwam een grote ommekeer: “Ik ben keihard aan de slag gegaan om mijn trauma’s te verwerken.”

Door haar ervaringen weet ze “hoe belangrijk geld is om veilig te zijn, een vrij leven te hebben.” Met een podcast helpt ze nu vrouwen in soortgelijke situaties, met de belangrijke boodschap: “Je kan eruit komen.”

Het mooie Westland

Alice, die 24/7 werkt om succesvol te zijn, benoemde in haar LinkedIn-post waarin ze de aankoop van het pand aan de Dr. Weitjenslaan bekendmaakte, haar trots op het Westland: ze zei megatrots te zijn mensen kennis te laten maken “met het mooie Westland!”

Kijk de aflevering met Alice van der Zalm hier terug.