Duo expositie in Hofboerderij: beelden en schilderijen

Cultuur
Afbeelding
(Foto: PR)

In maart exposeren Ed van Hagen en Nellie van der Haas in de Hofboerderij te Wateringen.

Bij Nellie van der Haas heeft tekenen altijd als een rode draad door haar leven gelopen. Ze heeft workshops gevolgd bij verschillende kunstenaars en werkte met uiteenlopende thema’s en materialen: van portret tekenen tot boetseren. Dankzij het centrum Kunst en Cultuur maakte ze kennis verschillende stijlen en ging daarna - met acrylverf - vrijer werken. Daarna besloot ze steeds meer haar eigen ideeën te volgen en het plezier in intuïtief kleurgebruik voorop te stellen.

Met zijn passie voor steen houwt kunstenaar Ed van Hagen zijn beelden in o.a. marmer, arduin en portorro. Ed is altijd op zoek naar de schoonheid en mogelijkheden die de steen van nature in zich heeft. De beelden krijgen hierdoor de hun vorm en emotionele uitstraling. Ook maakt Ed bronzen beelden die hij vaak zelf giet. Hij zoekt dan naar interessante objecten die hij op een technisch hoogstaande wijze maakt. Keramiek is zijn derde vorm van kunst. Het zorgt voor ontspanning en inspiratie. De objecten van keramiek worden door Ed gebakken en van glazuur voorzien. Ed heeft in zijn atelier veel mogelijkheden om zijn kunstobjecten te laten ontstaan.

De expositie is elke zaterdag en zondagmiddag van 2 maart tot en met zondag 24 maart tussen 13.30 en 16.30 uur gratis te bezoeken: de koffie en thee staan klaar. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en er is voldoende parkeergelegenheid.