Kunsthalte 6 prijkt met primeur: aanstekelijke kunstwerken van Johan van der Helm

Cultuur
Werk van Johan van der Helm.
Werk van Johan van der Helm. (Foto: Johan van der Helm)

Galerie Kunsthalte 6 heeft een primeur: voor het eerst exposeert Johan van der Helm zijn aanstekelijke kunstwerken. Hij maakt zeer schilderijen en beelden in popart-, streetart- of realistische stijl. De expositie WHAT HANDS CAN MAKE start op zaterdag 2 maart. Iedereen is welkom bij de opening om 14.30 uur.

Johan van der Helm (1951, Delft) maakt pas sinds vijf jaar vrije kunst. Of het nu een 3D geprinte Popeye is, of popartiesten of een Jezusbeeld met graffiti: de creativiteit spat ervan af.


Johan van der Helm 

De illustrator en reclameman uit Naaldwijk tekende altijd in zijn jonge jaren en maakte carrière als grafisch ontwerper en illustrator. Opdrachten voor zijn reclamebedrijf Artmax maken de laatste jaren steeds meer plaats voor vrolijke streetart objecten en mixed media portretten van bekendheden op houten panelen.

Zijn kunstwerken variëren sterk in materiaalkeuze (acryl, graffiti, papier, air brush) en zijn vaak afgewerkt met lagen hoogglans epoxy. Sculpturen maakt hij vaak met behulp van een 3D printer.

De expositie duurt tot en met zondag 21 april. Op zaterdag 23 mrt om 15.00 uur geeft Johan een rondleiding voor belangstellenden.

Galerie KunstHalte 6 aan het Zuideinde 6 in Naaldwijk is elke zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis, de kunstwerken zijn te koop.