Legendarische Juke Joints voor het allerlaatst in de Monsterse Noviteit

Cultuur
The Juke Joints komen uit Zeeland.
The Juke Joints komen uit Zeeland. (Foto: Screenshot YouTube)

Na 41 jaar van bluesmuziek die het publiek in beweging bracht, kondigt The Juke Joints aan dat het doek valt voor hun Rock Rollin’ Blues-avontuur. Het iconische optreden van de band staat gepland op 9 maart in de Monsterse Noviteit aan de Kloosterlaan 33, 2681 LD. Dit wordt de laatste kans voor fans om de energieke klanken van de Juke Joints live te ervaren.

Met hun opzwepende bluesmuziek, gekenmerkt door krachtige gitaar- en bluesharp-solo’s, heeft The Juke Joints de afgelopen jaren talloze festivalgangers weten te bekoren. Geïnspireerd door Rory Gallagher, brengen ze een bluesgeluid ten gehore dat verre van treurig is. Het gebruik van de mandoline als intermezzo voegt een uniek element toe aan hun optredens.

Zingende drummer

De band heeft een bijzondere dynamiek dankzij de zingende drummer, die zijn eigen ronde podium altijd met zich meebrengt. Het is een formule die de band geliefd maakt, en hun terugkeer naar Blues aan Zee op 9 maart wordt met groot enthousiasme ontvangen. Het is een langverwacht optreden, aangezien de laatste keer dat ze optraden bij Blues aan Zee dateert van 3 juli 2010. Gelukkig is er een video van dat optreden, die al meer dan 16 duizend keer is bekeken en herinneringen aan dat onvergetelijke moment levend houdt.

De muzikanten zelf geven aan dat het stoppen op een hoogtepunt verstandiger is dan doorgaan met aftakeling. Het laatste optreden in Nederland vindt plaats op het Kwadedamme Bluesfestival op 11 mei, dat al uitverkocht is.

Tickets

Mis de kans niet om getuige te zijn van de laatste rock-rolling-blues van The Juke Joints op 9 maart in de Monsterse Noviteit. De zaal opent om 20.00 uur, en het spektakel begint om 20.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar voor €15 via deze link. Voor meer informatie over Blues aan Zee, bezoek de website www.bluesaanzee.nl.

Bekijk hier een voorproefje van hun onvergetelijke optredens: Juke Joints - Live Performance