Kerken overvol in Monster en Ter Heijde en dit is waarom

Cultuur
In de rij moeten staan om de kerk binnen te komen; dat gebeurt niet vaak.
In de rij moeten staan om de kerk binnen te komen; dat gebeurt niet vaak. (Foto: PR)

In de rij staan om een Kerk binnen te komen; dat zie je niet vaak. Maar woensdagavond 27 maart werd het zo druk bij de kerken in Monster en Ter Heijde dat bezoekers eenmaal binnen soms zelfs geen plek konden om te zitten. De reden: de Drie Kerken Passion.

Tijdens dit evenement werd De Passion op een begrijpelijke manier verteld en muzikaal ondersteund door lokale muzikanten en zangeressen. En dat in drie verschillende kerken.


Mensen konden zonder kaartjes of reserveringen naar de kerken komen. Ze luisterden naar Nederlandstalige popsongs die het verhaal vertelden. De muziek wist veel mensen zichtbaar te ontroeren.

Gewoon in eigen dorp

“Wat is er toch in Monster en Ter Heijde aan de hand”, vroeg een argeloze wandelaar die z’n hond uitliet. De stoepen werden bezet door een lange stoet van wandelaars die samen onderweg waren naar deel 2 van het verhaal dat in Ter Heijde was gestart. 


“Stromen fietsers die gelijktijdig dezelfde kant op gingen. Moest je daarvoor niet naar Zeist gaan? Nee hoor: Gewoon in je eigen dorp, waar drie verschillende kerken samenwerkten om een onvergetelijke boodschap achter te laten. Er is altijd Hoop”, aldus de organisatie, die besluit: “In 2025 weer?”