De Hofvilla oppermachtig op Westlands Schaak Kampioenschap Middenbouw

Cultuur
De Hofvilla uit Wateringen werd kampioen.
De Hofvilla uit Wateringen werd kampioen. (Foto: PR)

De Hofvilla uit Wateringen werd 10 april in de Joannesschool (Naaldwijk) bij het Westlands Schaak Kampioenschap Middenbouw (WSK345) overtuigend kampioen. Gastheer de Joannesschool was net als vorig jaar tweede. Samen mogen deze teams op 29 juni in Schiedam meedoen aan het NK345. De EWMM (Monster) werd derde, vlak voor de PWA ’s-Gravenzande en de Bernadetteschool.

De 65 kinderen speelden niet alleen voor hun school, maar ook individueel. Nadat er eerst een moment stilte was in verband met het overlijden van sponsor Anton Lohuis, begonnen de kinderen in twee poules in vier klassen. 

Zes wedstrijden

Doordat er slechts vijf kinderen uit groep 3 waren, speelden zij samen met de 34 kinderen uit groep 4. In een poule met kinderen uit groep 5 streden 26 kinderen om de titel. Er werden zes wedstrijden gespeeld en in de pauze werden drie boeken van Simon de Schaker verloot en twee stripalbums van Tom Poes en het Betoverende schaakspel. Alle kinderen kregen een medaille. Dankzij gastheer de Joannesschool en de acht vrijwilligers liep de organisatie gesmeerd.

Kampioenen

Bij groep 5 werd Noah Sosef van de Verburchhof kampioen door zijn overwinning op concurrent Sven Wink van de EWMM, die tweede werd.

Bij groep 4 werd David Kester van de Joannesschool met 6 uit 6 kampioen, voor Keije van Vliet van De Waalcampus.

Bij groep 3 werd Bor van de Sar van de PWA -s-Gravenzande overtuigend kamnpioen voor Quinn Duijndam.

Het leuke verslag, de eindstanden en foto’s zijn te bewonderen op www.westlandschaakt.nl.