Het ‘Reinheitsgebot’ en meer over je biertje bij Concordia Cultureel

Cultuur
Een biertje op z'n tijd gaat er bij veel Westlanders wel in, zoals hier op Waterpop 2023.
Een biertje op z'n tijd gaat er bij veel Westlanders wel in, zoals hier op Waterpop 2023. (Foto: Bram van der Valk)

Op donderdag 16 mei organiseert Concordia Cultureel om 20.00 uur een bijzondere avond organiseren waarbij de fascinerende wereld van bierbrouwen centraal staat. De avond wordt geleid door Hans Duijndam, een ervaren bierbrouwer met meer dan 20 jaar ervaring, zij het met enkele onderbrekingen.

Hans Duijndam heeft zijn passie voor bierbrouwen ontwikkeld gedurende zijn tijd als docent koken, waarbij zijn kennis van schimmels en gisten goed van pas kwam. Deze avond bij Concordia Cultureel zal niet alleen gaan over het drinken van bier, maar vooral over de achtergrond ervan. De geschiedenis van bier en het brouwproces zullen uitgebreid worden behandeld, evenals de definitie en variëteiten van speciaalbier. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan het thuis brouwen van bier, waarbij deelnemers tips en tools krijgen om zelf te experimenteren.

Reinheitsgebot

Een belangrijk onderwerp dat aan bod zal komen, is het “Reinheitsgebot”, een Duitse zuiverheidsregel die bepaalt welke ingrediënten er in bier mogen worden gebruikt. Dit aspect zal deelnemers inzicht geven in de regulering van de bierindustrie en de invloed ervan op het brouwproces.

Concordia Cultureel

Concordia Cultureel staat bekend om haar gevarieerde en toegankelijke programma’s en vraagt aan het einde van de avond een vrijwillige bijdrage om dergelijke evenementen mogelijk te blijven maken. De avond zal plaatsvinden in Gebouw Concordia, gelegen aan Maasdijk 40 in Maasdijk. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.concordiamaasdijk.nl.