Dit is de nieuwe naam van het Lierse voedselbos

Cultuur
Vrijdagmiddag werd de nieuwe naam 'De VliereLier' onthuld. 250 mensen brachten hun stem uit.
Vrijdagmiddag werd de nieuwe naam 'De VliereLier' onthuld. 250 mensen brachten hun stem uit. (Foto: PR)

Hoe heet het gebied aan de Zijtwende in De Lier waar je vanaf dit najaar eetbare bomen en struiken kunt vinden? Dat werd op vrijdag 19 april bekendgemaakt. De strook langs het fietspad krijgt de naam ‘De VliereLier’.

Het bord met de tekst ‘Hier wordt gewerkt aan Voedselbos ‘De VliereLier’ i.s.m. Gemeente Westland’ werd in een feestelijke sfeer onthuld. De naam was bij stemming bepaald door de meer dan 250 stemmen die waren uitgebracht op de negen geselecteerde namen. 

Vrijdagmiddag om 15.00 uur was het moment. Een groep geïnteresseerden luisterde naar de speech van initiatiefnemers Jacqueline van Geest en Agnes van den Berg. Ze schetsten wat er in een jaar tijd is gerealiseerd. De voorzitter van de stichting, Peter van Duin, gaf een beeld van het vervolg. “We hebben de wind mee, letterlijk en figuurlijk. Zodra de benodigde vergunningen binnen zijn, wordt ‘De VliereLier’ in de komende jaren in fasen aangeplant.” 

Eerder deze maand plantte de groep vrijwilligers er reeds de windkeringen, waarbinnen als alles volgens plan verloopt vanaf het najaar eetbare bomen en struiken zullen worden aangeplant.

Meehelpen

Beheerder Harro de Moor – Hanssens vertelde over de belangrijke pijlers van het voedselbos, zoals biodiversiteit, natuurlijke balans maar vooral ook een fijne plek om te zijn. “Om deze plek zo mooi te krijgen kunnen we hulp goed gebruiken”. Zie jij het wel zitten om af en toe lekker in de buitenlucht mee te helpen aan de opbouw van deze mooie plek? Meld je dan bij otenjacq@kpnmail.nl.