Nieuwe subsidieregeling in 2024 voor Westlanders om hun woning te isoleren

Duurzaamheid
De subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren met een energielabel D, E, F of G, waarbij de WOZ-waarde van de woning lager is dan € 429.300.
De subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren met een energielabel D, E, F of G, waarbij de WOZ-waarde van de woning lager is dan € 429.300. (Foto: Archief/Gemeente Westland)

Dankzij een bijdrage van het Rijk kunnen tot en met 28 november 2026 minimaal 1.051 koopwoningen in Westland worden geïsoleerd. Het gaat om woningen met een laag energielabel en een lage WOZ-waarde.

Woningeigenaren kunnen de komende jaren van de gemeente Westland subsidie krijgen voor het isoleren van hun woning. Het geld hiervoor komt uit het Nationaal Isolatie Programma door het Rijk. Hiermee zet de gemeente een nieuwe Subsidieregeling aanpak isolatie op. Deze regeling borduurt voort op Subsidieverordening Isolatiemaatregelen 2023, maar kent andere voorwaarden, gebaseerd op NIP.

Minder energiekosten én verduurzaming

Het doel van deze regeling is het stimuleren van woningeigenaren in Westland om hun woningen te isoleren, laat de gemeente weten. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van energiekosten, maar ook aan het verduurzamen van de woningen. Door isolatie kan ongebruikte warmte in huis worden verminderd, wat resulteert in minder energieverbruik.

Energielabels

De subsidie is beschikbaar voor woningeigenaren met een energielabel D, E, F of G, waarbij de WOZ-waarde van de woning lager is dan € 429.300. Deze eigenaren kunnen in de komende jaren gebruikmaken van de subsidiemogelijkheden. De subsidie dekt zowel de inzet van een vakman als het ‘Doe Het Zelf’-aspect, waarbij de aanvrager zelf het materiaal aanschaft en de installatie zelf uitvoert.

Belangrijke stap

De gemeente Westland zet hiermee een belangrijke stap in het ondersteunen van haar inwoners bij het verduurzamen van hun woningen. De mogelijkheid om financiële steun te ontvangen voor isolatie kan aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van huizen in de gemeente.