Wat wordt de naam van het Voedselbos in De Lier?

Duurzaamheid
Het Voedselbos(je) wordt geplant langs de Zijtwende in De Lier.
Het Voedselbos(je) wordt geplant langs de Zijtwende in De Lier. (Foto: GM)

Wie weet een leuke naam voor het nieuwe Voedselbos in De Lier? Dat vraagt een groep enthousiaste inwoners, die hard werkt aan het realiseren van een Voedselbos dat in 2024 wordt aangeplant langs de Zijtwende. 

Het doel van deze plek is bij te dragen aan biodiversiteit, recreatie en voedseleducatie. Er komen bijvoorbeeld fruit, noten, eetbaar groen en (on)kruiden.

“Het lijkt me zo leuk als er een Voedselbos in De Lier komt, om de omgeving te vergroenen en een steentje bij te dragen aan biodiversiteit”, zei Jacqueline van Geest twee jaar geleden. Hiermee plantte ze onbewust het zaadje voor dit project. Waarschijnlijk gaan dit voorjaar al de eerste bomen de grond in; officieel moet Gemeente Westland nog groen licht geven. De gemeente werkt mee aan de realisatie van het bos, als onderdeel van hun beleidsplan ‘Groen = Goud’.

Naam gezocht

Inmiddels is een stichting in oprichting, werkt de werkgroep aan een detailtekening en wordt er een mooie aansprekende naam gezocht. De werkgroep roept op: “Daar is hulp bij nodig! Welke naam voor een Voedselbos in De Lier aan de Zijtwende zou jij van toepassing vinden? Stuur jouw suggestie vóór 25 februari naar otenjacq@kpnmail.nl.” In een later stadium kan gestemd worden op een verzameling van ingestuurde namen.