Gemeente Westland: ‘Er is hulp bij geldzorgen, samen komen we eruit’

Financieel
Wethouder Barend Rombout overhandigt de campagneposter aan Alwin Marengo, vrijwilliger Buurt Informatiepunt van Vitis Welzijn.
Wethouder Barend Rombout overhandigt de campagneposter aan Alwin Marengo, vrijwilliger Buurt Informatiepunt van Vitis Welzijn. (Foto: Thierry Schut)

Maandag 17 oktober start gemeente Westland met een lokale campagne: Geldzorgen? Samen komen we eruit. Kleine geldvragen, grotere zorgen, rekeningen die niet betaald kunnen worden: de gemeente heeft een kort overzicht gemaakt waar welke hulp te vinden is. Zo kunnen inwoners zelf bepalen waar zij zich prettig bij voelen om naartoe te gaan. Wethouder Barend Rombout bracht vandaag de campagneposter bij het Buurt Informatiepunt in Patijnenburg Naaldwijk.

Wethouder Barend Rombout (Sociaal Domein): “De stap naar het vragen om hulp bij geldproblemen is nog steeds groot voor een aantal Westlanders. Maar de hulp is er. Met deze campagne laten we Westlanders zien dat aankloppen bij zorgen om geld belangrijk is en dat er passende hulp is voor iedereen. Juist in deze uitdagende tijd met oplopende kosten is deze boodschap belangrijker dan ooit.”

Gemeente Westland werkt hierin samen met Vitis Welzijn en Schuldhulpmaatje Westland. “Samen met onze partners helpen we inwoners met een laag inkomen of geldproblemen. Zo zijn er bijdragen die we als gemeente bieden bij een laag inkomen. Dit zijn de minimaregelingen. We werken ook samen met organisaties om al vroeg te zien of Westlanders financieel niet in de knel komen. En tegenwoordig hebben we het dan niet alleen meer over de lagere inkomens. In het nieuws horen we nu veel over huishoudens met geldproblemen. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen de weg naar hulp weet te vinden.”

Op gemeentewestland.nl/geldzorgen is alle informatie te vinden.