Lezing over het oudste gebouw van Monster: de N.H.-kerk

Historie
 'De bouwgeschiedenis gaat terug tot de vijftiende eeuw.'
'De bouwgeschiedenis gaat terug tot de vijftiende eeuw.' (Foto: Historische Vereniging Monster - Ter Heijde)

Op woensdag 10 april organiseert de Historische Vereniging Monster – Ter Heijde een lezing met beelden over de bouwgeschiedenis van de Nederlands hervormde kerk. Voorafgaand aan de lezing is er een korte Algemene Leden Vergadering. 

De lezing wordt verzorgd door Thomas van Straalen. Hij is dé kenner van de rijke historie van de kerk en heeft zich vooral verdiept in alles wat te maken heeft met de bouw, het onderhoud en de restauraties van de kerk. Voor zover de tijd het toelaat zal Hans Rebers na de lezing een serie oude afbeeldingen laten zien van het gebied rond de kerk. Hans Rebers is in het bezit van een grote collectie beeldmateriaal en publiceert elke week een plaatje met een praatje in Nieuwsblad Monster.

Oudste gebouw

“De kerk is ongetwijfeld het oudste gebouw in Monster. De bouwgeschiedenis gaat terug tot de vijftiende eeuw, maar voordien heeft er al een kleinere kerk gestaan. In 1901 heeft er een uitslaande brand gewoed in de kerk en de toren. Nog steeds is goed te zien dat de schade groot is geweest.”

Ook niet-leden van de historische vereniging zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. Van hen wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 3,-. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Meer informatie

Inlichtingen: Leo van den Ende, 06-83174230.