Bouw gestart 34 sociale huurappartementen in Heenweg

Huis
Wethouder Ferwerda (rechts op de foto) en Wilfried Stribos zijn enthousiast over de nieuwbouw in Heenweg.
Wethouder Ferwerda (rechts op de foto) en Wilfried Stribos zijn enthousiast over de nieuwbouw in Heenweg. (Foto: Fotostudio Vlekke – Gerard Vlekke)

Vandaag - woensdag 7 juni - is begonnen met de bouw van de 34 twee- en driekamerappartementen van het project Heendijck in Heenweg. Het gaat om sociale huurwoningen. De eerste paal werd feestelijk geslagen door Wilfried Stribos directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade en wethouder Michiel Ferwerda. Eind 2024 gaan de woningen naar verwachting in de verhuur.

De woningen zijn bedoeld om de doorstroming binnen Westland te verbeteren. Daarom krijgen inwoners uit Westland voorrang. Ook wordt er voorrang gegeven voor sommige van de woningen aan bepaalde doelgroepen, zoals senioren. Zij wonen soms in (eengezins)woningen die te groot voor hen zijn geworden. Als zij verhuizen naar een seniorenappartement, komt hun woning vrij voor starters en jonge gezinnen in Heenweg. “Op die manier hopen we dat er weer meer jonge mensen naar Heenweg zullen verhuizen”, vertelt Wilfried Stribos enthousiast. Hij noemt het project bijzonder, omdat er de afgelopen jaren nauwelijks is gebouwd in Heenweg. 

Ook blij

Ook wethouder Ferwerda is blij met de nieuwbouw: ‘’Er wordt weer gebouwd in Heenweg! Op de Dorpsdag maakten de inwoners van Heenweg de wens voor uitbreiding kenbaar. Vandaag starten we met de bouw van de eerste van de in totaal 76 nieuwe woningen. Een mooie aanvulling voor het woningaanbod in Westland.’’ Volgens het regionale woningbouwprogramma van de provincie zijn er in de periode 2022-2030 1.420 sociale huurwoningen gepland in de gemeente Westland.

Types

De appartementen worden opgeleverd zonder gasaansluiting en verwarmd met vloerverwarming via een warmtepomp. Bovendien zullen er zonnepanelen op het dak van het appartementengebouw worden geplaatst. Elk appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en een interne berging. Er zullen verschillende appartementstypes beschikbaar zijn, variërend in grootte van ongeveer 56 m² tot 72 m². Op de begane grond komen een gemeenschappelijke fietsenberging, een ruimte voor scootmobielen met oplaadpunt en een containerruimte. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de voor- en zijkant van het gebouw.

Enkele weken voor de oplevering worden de woningen geadverteerd op www.woonnet-haaglanden.nl.