5e en 6e plaats voor gebroeders Sinke

Ingezonden
Miquel Sinke in zijn nieuwe outfit.
Miquel Sinke in zijn nieuwe outfit. (Foto: Motografie)

Op het kartcircuit De Landsard In Veldhoven werd afgelopen weekend de tweede race van het NK Junior Moto Racing gereden. Hier kwamen de Monsterse gebroeders Miquel en Sylvain Sinke in actie. Het was een rommelige wedstrijd dag met veel fouten van de organisatie maar toch maakten de jonge Westlanders progressie. Ze werden 5e en 6e.

Vrije training

Op vrijdag vertrok het Rafaël Racing Mini Superbike Team richting het circuit de Landsard. Hier kon de dag voorafgaand de wedstrijd getraind worden maar liefst 7 sessies. Deze tijd is goed benut om de goede afstelling van de twee motoren te vinden en de banden te testen voor de 6 en 9-jarige broers uit Monster.

Race-dag

Op zaterdag stonden er voor beide twee kwalificaties en twee wedstrijden op het programma. De motoren werden gekeurd en de jongens maakten zich klaar voor de kwalificaties.

Kwalificaties

Eerst was het de beurt voor de 6-jarige Sylvain om een mooie tijd neer te zetten. Dit keer was het een mooi vol startveld elf deelnemers reden er mee in de Junior A-klasse Dit maakt het wel leuker. Sylvain zetten een nette achtste tijd neer maar hij was vastbesloten om in de tweede kwalificatie een betere tijd neer te zetten.

Dit lukte hem ook in de 2e kwalificatie hij verbeterde zijn tijd maar liefst met 2 seconden. Dit was echt een hele verbetering en kwam heel trots van de motor af. Hij was nu nog maar 3 seconden verwijderd van de koploper in deze Junior A-Klasse tot en met 10 jaar.

Miquel zijn eerste kwalificatie ging ook erg goed. Hij verbeterde zijn tijd ook en was hiermee ook supertevreden Hij had een 4e tijd. Ook in dit veld reden 11 deelnemers.

De 2e kwalificatie ging ook lekker hij bleef dezelfde rondentijden rijden en verbeterde op het laatst nog zijn tijd met een paar tiende. Niet genoeg om zijn plek te behouden en moest genoegen nemen met een 5e startplek maar tevreden als nieuwkomer en jongste deelnemer in deze zware Junior B klasse.

Verkeerde startplek

Sylvain stond als 6e getraind maar werd door de organisatie op een 7e startplek neergezet door een fout bij aanvang van de wedstrijd. Dit was jammer omdat hij een hele rij erachter moest gaan staan. Hij kwam goed van start en kwam ook als 7e de eerste bocht door. De 12 ronden heeft hij op plek 7 gereden in het achterwiel van nummer 6 en gedurende de race zette hij soms de motor ernaast om een poging te doen om hem in te halen maar dit lukte hem niet maar het was voor beide rijders een mooie wedstrijd samen de kopgroep reed in dezelfde ronde een stuk voor hun en nummer 8 t/m 11 reed weer een flink stuk erachter of zelfs een ronde erachter. Dus het was voor beide een leuke leerzame race en beide reden ze ook mooie rondetijden doordat ze zaten te vechten op plek 6. Sylvain finisht met een mooie 7e plaats.

Miquel mocht starten als 5e en kwam zoals altijd goed weg. En reed als 4e de eerste bocht in en reed 12 rondes lang heel sterk op plek 4. De laatste paar rondes zat nummer 5 op zijn achterwiel hij hield hem heel netjes achter zich. De jonge Westlander moest hard werken om deze niet voorbij te laten gaan. In ronde 13 wat dus eigenlijk een ronde teveel was lukte het om Miquel voorbij te gaan. Miquel probeerde wel om deze jongen weer voorbij te gaan maar deze pogingen lukte hem niet. In de uitslag stond dat Miquel toch 4e was geworden en we hebben het op de data van de motor gecontroleerd en het bleek dat ze 13 rondes hadden gereden dus de inhaalactie telde niet Dit pakte dus goed uit voor Miquel maar teleurstellend voor de andere deelnemer die hem wel degelijk had ingehaald in de laatste niet tellende ronde.

Valpartijen

Sylvain zijn 2e race was een eenzame 12 rondes op het circuit de Landsard. Zijn vriend waarmee hij de eerste race zo lekker had gereden kwam te laat bij de opwarmronde en viel ook nog hierbij en de organisatie besloot om hierop niet te wachten. En zo ging Sylvain dus als 6e door de eerste bocht en kon in het begin de kopgroep nog een beetje volgen maar omdat deze 3 seconde harder reden per ronde reed Sylvain een eenzame race. Zijn vriend die de eerste race op nummer 6 reed kwam wel steeds dichterbij maar het gat was net iets te groot om dit nog te kunnen dichtrijden in 12 rondes. Sylvain reed alleen ook zijn kwalificatie tijd En heeft hiermee laten zien dat ie echt progressie gemaakt heeft. Hij finisht netjes als 6e en in het dagklassement ook als 6e hij heeft dezelfde punten als nummer 7 maar dan is de 2e wedstrijd bepalend.

Sylvain Sinke - Motografie.

Miquel zijn 2e race was allesbehalve dan normaal. Door een technisch mankement begint hij net op tijd zijn opwarmronde. De start was goed. Miquel rijdt de eerste bocht door als 4e. En lag een ronde of 2 later op nummer 5 met dezelfde rijder als in race 1 Door het uitvallen van nummer 3 rijden ze weer samen op plek 3 en Miquel op 4. Toen was er een valpartij van nummer 5 en 6 en negeerde nummer 1 en 2 de gele vlag hiervoor en reden vol gas verder. Hier besloot de organisatie over de hele baan een gele vlag te geven. Wat met een valpartij niet gebruikelijk is. En ongeveer 2 rondes erna crasht de koploper heel hard. Dus Miquel rijd nu ineens op P3. Maar een halve ronde later komt er ineens een rode vlag. Waarna de organisatie besluit om te gaan herstarten. Dit is ook ongebruikelijk omdat er meer dan 50 % van de gebruikelijke rondes is verreden. Dus eigenlijk had er geen herstart moeten zijn. Miquel kon niet deelnemen met deze herstart omdat er nog steeds een technisch mankement was. En zijn motor niet gestart kreeg. Toch is het gelukt om hem toch te laten starten uit de pitstraat dit met een niet goed lopende motor maar zo kon hij nog punten pakken en hij heeft alles gegeven op een ronde achterstand. En eindigde op een 9e plek. Sommige uitvallers mochten blijkbaar toch herstarten. Kortom een chaotische wedstrijd met pech en fouten. Maar toch in het dagklassement een mooie P5 en weer een verbetering van zijn rondetijd.