Gebroeders Sinke rijden regenachtige races

Ingezonden
Miquel Sinke tijdens de tweede race op de derde plek, in het achterwiel van de tweede plek.
Miquel Sinke tijdens de tweede race op de derde plek, in het achterwiel van de tweede plek. Privé

Op Eerste Pinksterdag vertrok de familie Sinke uit Monster richting Staphort. Hier werd op maandag de vierde wedstrijd gereden van het KNMV Junior Moto Racing. 

De gebroeders Sinke (6 en 9 jaar) hadden er enorm veel zin in. De weergoden voorspelden echter niet veel goeds; de hele nacht had het flink geregend. Toch houden de broers wel van racen in de regen. Dat beloofde wat! 

Er stonden - net als altijd - twee kwalificaties en twee wedstrijden op het programma. Het was in de ochtend droog op Staphorst, wel waren en hier en daar nog een paar natte plekken op da baan.

Sylvain, de jongste van de broers én van het startveld, reed in de Junior A klasse zijn eerste kwalificatie. Hij reed een zevende tijd, maar een seconde langzamer dan de koploper. De tweede kwalificatie verbeterde hij zijn tijd en mocht de race later in de middag starten van P6.

Race 1 Junior A Droge Race 17 Rondes

Sylvain had niet zo’n hele goede start. Hij verloor hier een plek en reed op P7. Omdat het best lastig is om in te halen op dit circuit, probeerde hij ronde na ronde een gaatje te vinden. Dit lukte in ronde 10. Wel reed hij nu weg van nummer 7. Hier kon je heel duidelijk zien hoe belangrijk de start is op dit circuit. Hij eindigde netjes op P6, zonder gelapt te worden door de koplopers.

Race 2 Junior A Wet race 15 Rondes

De regen kwam met bakken uit de hemel. Maar er werd gewoon gereden. Goede regenbanden en de jonge kinderen rijden nog steeds hard over de baan. Een seconde langzamer als op het droge dit zegt hoe hard ze nog gaan in de regen. Sylvain had hier weer niet een hele goede start en verloor weer zijn 6e plekje. En reed de hele race in het achterwiel van nummer 6. Een hele mooie race om te zien omdat de kop weer een stuk verder lag en achter hun reden ze een stuk langzamer. Ze hebben er met zijn 2 een hele mooie race van gemaakt. Sylvain probeerde weer dat gaatje te vinden maar dit keer moest hij genoegen nemen met een 7e plek. Enorm tevreden ze reden in dezelfde ronde als de kopgroep met een achterstand van 23 seconde. Erg netjes dus voor deze 2 nieuwkomers. In het dag klassement werd Sylvain toch 6e dit omdat 1 van de koplopers werd gediskwalificeerd om technische redenen. Sylvain staat nu als 6e in het kampioenschap erg netjes omdat hij 2 wedstrijden gemist heeft wegens ziekte. De volgende is pas eind augustus weer op Staphorst. Voor Sylvain even pauze dus.

De oudste van de broers Miquel rijdt als jongste in de Junior B klasse die kent dit circuit wel van vorig jaar maar voor hem was het nieuw om midden in het veld te rijden vorig jaar heeft hij hier alleen maar gewonnen. Dus voor Miquel was dit ook best een uitdaging omdat inhalen soms best lastig was. En dit inhalen gaat er soms hard aan toe.

In de eerste kwalificatie was het hier ook droog maar wel een paar natte plekken nog. Miquel reed gelijk hard en had vertrouwen. Hij reed een mooie 4e tijd op een honderdste van nr 3 en nr 2. Hier werd de jonge Monsternaar blij van er waren hier dus mogelijkheden!

In de tweede kwalificatie ging het inderdaad een stukje sneller Zelf reed Miquel hier ook bijna een seconde van zijn tijd af. Dit resulteerde voor wederom een mooie 4e plek. Dit was ook zijn startplek in de wedstrijden.

Race 1 Junior B Droge Race 20 Rondes.

Miquel had een goede start hij wist dat dat heel belangrijk was op deze baan. Hij reed 5 rondes op plek 4 en reed met de kopgroep mee. In ronde 5 kwam nr 3 ten val. Hij schoof dus een plekje op naar nr 3. Maar in ronde 11 was deze jongen die gevallen was alweer bij Miquel en werd hij weer ingehaald heel knap van deze rijder Hij lag toen op P4. In ronde 16 werd Miquel ingehaald waar volgens hem geen ruimte was en had daarvan een pijnlijke knie. Er werd dus afgevlagd op P5. Hij was heel teleurgesteld en boos maar dat is racen . En al helemaal omdat het zo dicht op elkaar zit. De tweede race was hij hierdoor juist gedreven om het beter te doen.

Race 2 Junior B Wet Race 18 Rondes

Een hele goede start. P3. De gedreven Miquel was vastbesloten om geen plekjes meer weg te geven. In de regen en een dus hele natte baan had hij veel vertrouwen. Hij reed 18 rondes op P3 met nummer 4 in zijn achterwiel maar hij heeft zijn plek niet afgestaan. Hij reed zelfs sneller dan P2 en zat in zijn achterwiel. Maar Miquel was zo blij met zijn 3e plek dat hij niet eens een poging deed om hem intehalen. Jammer want dan was hij 3e geweest in het dagklassement. Die eerste P3 is binnen er smaakt nu naar meer. Miquel staat op een 6e plek in het kampioenschap dit met een DNF race dus erg netjes! De volgende NK race is net als Sylvain pas eind Augustus.

Op 5 6 en 7 Augustus is het EK in Assen. Deelname voor Miquel is een optie. Sylvain is te jong .

Sylvain Race tijdens de tweede race op positie vijf.