‘Beeldschoon’ Varend Corso door de regio

Nieuws

De 19e editie van het Varend Corso vaart dit weekend door het Westland. Het Varend Corso telt dit jaar meer deelnemers dan andere jaren: er varen in totaal maar liefst 50 creaties voorbij, waaronder ook 12 boten van het Kindercorso. Voorop vaart een boot met een aantal inwoners van Sesamstraat.

Route
Het Varend Corso trekt op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus door Westland, Delft, Maassluis en Midden-Delfland. Vrijdagvertrekt het corso vanaf het Trade Parc Westland bij bloemenveiling Royal FloraHolland. De eerste boten varen daar om 13.15 uur uit. Op zaterdag vaart de stoet door Westland. Zondag 7 augustus vaart het corso voor het eerst sinds 5 jaar weer de oorspronkelijke Delflandroute nu de werkzaamheden aan de spoortunnel in Delft zijn afgerond.

Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Speciale gasten dit jaar zijn Bert, Ernie, Tommie en Elmo uit het kinderprogramma Sesamstraat. In het kader van het 40-jarig bestaan van Sesamstraat vaart het viertal mee op een speciale Sesamstraat-boot. Zie voor alle informatie www.varendcorso.nl.

Stuur je foto’s in
Gaat jij ook kijken naar het Varend Corso? Stuur dan je mooiste foto van de boten of je leukste corso-selfie in naar redactie@uitgeverijwestmedia.nl en wie weet zie je je foto volgende week terug in de krant.