‘Warme’ nieuwjaarsduiken in Westland

Nieuws

Op 1 januari 2016 kunnen Westlanders het nieuwe jaar weer op een frisse manier begroeten. Zowel in Monster als in ‘s-Gravenzande vinden de traditionele nieuwjaarsduiken plaats.
In Monster wordt de duik, georganiseerd door de Monsterse Reddingsbrigade, voor de 49ste keer gehouden. Het motto is ‘Duik voor een ander’ en de bedoeling is dat deelnemers zich laten sponsoren en zo geld ophalen voor stichting Vrienden van het Westerhonk. Om 14.00 uur wordt het startschot gegeven. Plaats van handeling is het Monsterse strand bij strandopgang Molenslag. Zie ook westlandsenieuwjaarsduik.nl.
In ‘s-Gravenzande kan men het nieuwe jaar begroeten op Slag Beukel. Deze duik wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade ‘s-Gravenzande. “Stipt 14:00 uur is het rennen geblazen en even later is het nog harder terug rennen voor een warme handdoek en een beker chocolademelk”, aldus Tom Ouwerling, woordvoerder van de reddingsbrigade. De duik op het ‘s-Gravenzandse strand wordt sinds 1983 georganiseerd. Vorig jaar waren er ruim 800 bikkels die een duik in de zee namen. Zie ook www.nieuwjaarsduikwestland.nl.
De duik zal dit jaar relatief warm worden. Weerbureaus schatten dat de watertemperatuur op 1 januari rond de 9 graden is.