Grote brand op bedrijventerrein Honselersdijk

Nieuws

In de nacht van zaterdag op zondag heeft aan de Veilingweg in Honselersdijk een bedrijfspand door een felle brand aanzienlijke schade opgelopen. Na het ter plaatse komen van de eerste brandweereenheden bleek de brand al zodanig dat snel meer bluscapaciteit is opgeroepen. Er zijn eenheden uit de gehele regio ingezet om deze brand te bestrijden.

Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij. Door de brandweer zijn meetploegen ingezet om de samenstelling en de verspreiding van rook te monitoren. De resultaten hiervan waren niet zorgwekkend. Toch is de rook tot in de verre omgeving te ruiken geweest. Het advies was daarom ook voor iedereen om uit de rook te blijven en evt. ramen en deuren gesloten te houden. Ter plaatse zijn enkele personen door ambulancepersoneel gecontroleerd nadat zij rook hadden ingeademd.

De brand heeft gewoed in een gebouw waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. Er waren veel brandweereenheden nodig om de brand te bestrijden en uitbreiding naar naastgelegen bebouwing en een aangrenzend parkeerterrein met diverse auto’s te voorkomen. Rond 4 uur was de brand onder controle en kon gestart worden met het nablussen. Bij het nablussen wordt een kraan ingezet waarmee delen van het gebouw gesloopt kunnen worden. Alleen zo kunnen alle brandhaarden bereikbaar gemaakt en geblust worden. Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen.