Jacques Moerman wint Oud-Westlandprijs 2015

Nieuws

Voor zijn boek ‘t Woudt kreeg Jacques Moerman uit Schipluiden woensdagavond de Oud-Westlandprijs 2015 uitgereikt. Voorzitter Wil van den Bos Czn. reikte hem de prijs uit in een goed bezette Oude Kerk te Naaldwijk. Moerman is daarmee de opvolger van Koos van Leeuwen, die de prijs in 2013 voor het eerst won.
De prijs wordt sindsdien tweejaarlijks toegekend aan een persoon, groep personen of instelling die zich inspant voor het in stand houden, onderzoeken of onder de aandacht van het brengen van de Westlandse geschiedenis en/of het Westlandse historisch erfgoed. De bijzondere inhoud en kwaliteit van Moerman’s boek over ‘t Woudt gaven de doorslag om dit jaar de prijs aan hem te gunnen. Het boek beschrijft het kleinste dorp van Nederland. Belangrijke zaken worden gedetailleerd beschreven en onderbouwd. De jury hoopt Midden-Delflanders, die nog steeds deel uitmaken van de regio Westland, te stimuleren ook volgende delen naar buiten te brengen over de individuele dorpen.
Naast Jacques Moerman waren ook genomineerd Krijn van Dijk vanwege zijn bijdragen voor De Lier en De Timmerwerf en Aad van Holsteijn, oud-journalist en medewerker van Historisch Archief Westland. De jury, bestaande uit Ton Immerzeel, Thomas van Straalen, Jan-Willem van den Beukel en Piet van der Valk, vonden het een moeilijke keuze.