Geen lagere taakstelling vluchtelingen

Nieuws

Westland krijgt van het ministerie van Buitenlandse Zaken geen lagere taakstelling voor het opvangen van vluchtelingen en Progressief Westland wil dat de gemeente zich inzet voor de tijdelijke noodopvang van vluchtelingen.
LPF had het college gevraagd om bij het ministerie te bepleiten het aantal asielzoekers met een status dat Westland moet huisvesten naar beneden bij te stellen. De fractie is bang voor teveel druk op de Westlandse woningmarkt. Het ministerie meent echter dat Westland voldoende mogelijkheden heeft, zoals lege zorginstellingen en kantoorgebouwen. Bovendien loopt het Westland al achter met haar taakstelling; van de 202 statushouders die dit jaar gehuisvest moeten worden, zijn er eind augustus pas 106 gehuisvest.
Progressief Westland wil ondertussen dat Westland met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in gesprek gaat over de tijdelijke opvang van vluchtelingen. Daarom komt zij met een motie die het gesprek hierover moet initiëren. Progressief Westland wil dat het college mogelijkheden verkent om vluchtelingen die nu Europa binnenkomen, tijdelijk door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te laten opvangen in Westland.