Nieuwbouw Tramonta in De Lier klaar voor bewoners

Nieuws

De nieuwbouw op de Tramonta locatie in De Lier is klaar. Met de bouw van 74 nieuwe huurwoningen is de open plek in De Lier weer ingevuld. Er staan 6 sociale en 8 vrije sector huureengezinswoningen en een appartementencomplex met 48 sociale en 12 vrije sector huurappartementen. Eind september leverde woningcorporatie Arcade al de eerste eengezinswoningen op. Op 20 januari vierde woningcorporatie Arcade samen met de nieuwe bewoners en betrokkenen de officiële oplevering van de nieuwbouw.

Om 16.00 uur werden de gasten verwelkomd met een optreden van de Marchingband en majorettes van muziekvereniging Liora. Na het welkomstwoord verklaarde wethouder Arne Weverling het appartementencomplex voor geopend en ontving mevrouw De Hoog - Zuur, één van de terugkerende huurders, de symbolische sleutel van haar nieuwe appartement van de wethouder.

Trots
René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade en wethouder Arne Weverling hielden een toespraak. René: ‘Een sloop vervangend nieuwbouwproces van maar liefst tien jaar sluiten we vandaag af. En het eindresultaat mag er zijn! Een project om trots op te zijn. De architectuur is modern met veel glas en ronde hoekoplossingen. Wij hebben veel aandacht besteed aan de vormgeving, het metselwerk en de keuze van materialen. Het project Tramonta is geschikt voor jong en oud. Zo starten jonge mensen hier hun wooncarrière en keren oorspronkelijke bewoners terug naar de nieuwbouw. Er zijn twee woningen toegewezen aan terugkerende bewoners en van de overige 72 woningen zijn er 48 toegewezen aan bewoners uit De Lier, 8 uit Westland en 16 aan inwoners uit de regio.’

Evenwichtige mix
Arne Weverling, wethouder Wonen: “De gemeente werkt aan een woonstrategie, waarin we woningbehoefte en woningvraag meer in evenwicht met elkaar willen brengen. Zorgen voor goede en betaalbare woningen is een belangrijk speerpunt van deze woonstrategie. Het woningbouwprogramma van Tramonta voorziet hierin, met de bouw van een evenwichtige mix van sociale huur en vrije sector huur. In De Lier was de wachttijd op een huurwoning vorig jaar groter dan gemiddeld in Westland. Dit onderstreept het belang van de bouw van sociale (en deels vrije sector huur) in deze kern.”