Bieb zoekt vrijwillige voorlezers

Nieuws

In september is Bibliotheek Westland gestart met De Voorleesvisite en er is veel belangstelling voor. Daarom is men op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die bij gezinnen thuis gaan voorlezen. De voorleesvrijwilliger ontvangt een speciale Voorleesvisite-pas en informatie over jeugdboeken. Op welke dag en tijdstip wordt voorgelezen bepalen de voorleesvrijwilliger en het gezin samen.
De Voorleesvisite van Bibliotheek Westland helpt bij het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Gezinnen melden zich zelf aan, waarna één keer per week gedurende ca 20 weken de vrijwilliger ‘op visite’ komt om voor te lezen. Hierdoor maken de kinderen kennis met allerlei soorten jeugdboeken, leren ze nieuwe woorden en hebben ze plezier met boeken. Ouders zien de positieve werking van het voorlezen aan hun kinderen (leesplezier) en worden hierin nadrukkelijk betrokken. De voorleesvrijwilliger vertelt waarom voorlezen belangrijk is maar ook hoe men geschikte boeken uitzoekt. Ouders ervaren op deze manier hoe leuk het is om aan je kinderen voor te lezen, dat echt iedereen het kan en dat het heel goed is voor de taalontwikkeling van hun kinderen. Zij krijgen tips om het voorlezen daarna zelf over te nemen.
Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Gonneke Wegner, gwegner@bibliotheekwestland.nl of in uw eigen bibliotheek.