Grote brand Poeldijk verwoest vier bedrijven

Nieuws

Zondagavond heeft een grote brand in Poeldijk vier bedrijven in de as gelegd. Even voor 20.00 uur kwam de melding binnen bij de brandweer, die met een flink aantal eenheden naar het Mercuriusplein spoedde. De brand, die begon bij  Quick Plug, werd al snel opgeschaald naar zeer zware brand en met meer dan tien tankautospuiten en drie hoogwerkers werd geprobeerd het vuur onder controle te houden. Er werd vooral ingezet op het voorkomen van overslag naar belendende panden.
Om 01.30 uur is het sein brand meester gegeven, liet brandweer Haaglanden weten. Quick Plug deelt een bedrijfspand met drie andere bedrijven, die voornamelijk getroffen zijn. Het plastic dat er voornamelijk opgeslagen lag, zorgden voor zwarte rookwolken die tot in de verre omtrek waren te zien. Volgens een woordvoerster van de brandweer vlogen er brandende stukjes plastic door de lucht. De rook was volgens metingen niet schadelijker voor de gezondheid dan anders.
De brand trok veel publiek, waarop de politie hen opriep te vertrekken. Er waren enkele wegen afgelsoten om omstanders op een veilige afstand te houden.
Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is. In de loop van de dag wordt een telefoonnummer opengesteld waar mensen informatie kunnen krijgen.
Burgemeester Van der Tak liet zich op de hoogte stellen van het incident:” Brandweer Haaglanden heeft goed werk verricht en dankzij hun succesvolle inzet is de brand niet overgeslagen naar de omliggende bedrijfspanden en woningen. De brand laat een ravage na voor de bedrijven die zijn getroffen. Het is heel triest voor de gedupeerde ondernemers. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.”