Monsterse Reddingsbrigade presenteert nieuw voertuig

Nieuws

De Monsterse Reddingsbrigade (MRB) presenteerde op 29 maart haar nieuwe aanwinst, het hulpverleningsvoertuig de MNS130. De sleutel van het nieuwe voertuig werd onder toeziend oog van leden, ereleden, gasten en relaties door René Beukers van Autobedrijf Beukers overhandigd aan Jan Olsthoorn en André van der Tang (zij zijn dit jaar 50 jaar lid van de MRB). Hierna konden de gasten de nieuwe aanwinst bewonderen, dit onder het genot van een hapje en een drankje.

Het nieuwe voertuig is van het type Toyota Hilux en is o.a uitgerust met een dubbele cabine. Hierdoor is het mogelijk om max. vijf personen te kunnen vervoeren. Het gedeelte waarin het hulpverleningsmateriaal is opgeborgen wordt afgeschermd door een gesloten cabine, waardoor het materiaal tegen de weersinvloeden is beschermd. Met het nieuwe strandhulpverleningsvoertuig is de Monsterse Reddingsbrigade weer goed voorzien om ook het komende zomerseizoen haar bewakingstaak uit te voeren.
Vorig jaar sloten de Westlandse Reddingsbrigades (’s-Gravenzande en Monster) een dienstverleningsovereenkomst met de Gemeente Westland. Hiermee kregen de twee reddingsbrigades meer verantwoordelijkheid en flexibiliteit, waardoor zij beter in staat zijn de gemeentelijke bezuinigingen op te vangen door langer met (groot) materieel te doen als dat mogelijk is. In de dienstverleningsovereenkomst (DVO) zijn financiële, organisatorische en operationele (bewaking) afspraken opgenomen. Middels de DVO kon de Monsterse Reddingsbrigade met eigen financiële middelen tot aanschaf van het nieuwe voertuig over gaan.