Start bouw Project Tramonta in De Lier

Nieuws

Woningcorporatie Arcade startte op woensdag 11 december met de bouw op de Tramonta-locatie in De Lier. Arcade geeft hiermee het startsein voor de bouw van 60 appartementen en 14 eengezinswoningen alle in de huursector. Eerder dit jaar besloot Arcade door de aangekondigde  kabinetsplannen alle nieuwbouwprojecten stil te leggen. René Lemson, directeur-bestuurder: “Wij waren zeer verheugd toen wij afgelopen juni het bericht ontvingen van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) dat zij financieel garant staan voor het project Tramonta in De Lier.”

Nog nooit meegemaakt
In 2005 zijn de 40 woningen in de Hoofdstraat, Piet Heinstraat en Willem Barendszstraat gesloopt. En in 2007 is de RMTS-school aangekocht en gesloopt. Na vele jaren van onduidelijkheid is het nu zover. Met 74 nieuwe woningen zal de open plek in De Lier weer worden ingevuld. Arcade laat dit niet zo maar voorbij gaan en viert de start bouw met oud-bewoners, omwonenden en projectbetrokkenen.
Zowel René Lemson, directeur-bestuurder Arcade, als Mohamed el Mokaddem, wethouder Volkshuisvesting, hielden een toespraak. René: “In 2003 nam Westland Wonen het besluit tot sloop van 40 woningen. En tien jaar later starten we met de bouw. Zo’n project hebben wij nog nooit meegemaakt! Het project Tramonta heeft alle tijden meegemaakt. Van de tijd dat de bomen tot in de hemel groeiden, via meerdere crisissen, tot vandaag. Op de valreep van 2013 slaan we toch nog de eerste paal. Als de bouw voorspoedig verloopt, leveren wij de 74 woningen in het eerste kwartaal 2015 op. Aan wethouder Mohamed el Mokaddem van Volkshuisvesting de eer de eerste paal voor ons te slaan.” Na het slaan van de eerste paal vertrokken de gasten naar ‘t Centrum. Onder het genot van een hapje en een drankje vierden zij de start van de bouw.

Project Tramonta
Arcade heeft het bouwprogramma omgezet naar de huidige marktomstandigheden. Dit betekent dat de koopwoningen zijn vervallen en dat er alleen huurwoningen worden gerealiseerd. In totaal komen er 60 appartementen (48 sociale huur en 12 vrije sector huur) en 14 eengezinswoningen (8 sociale huur en 6 vrije sector huur). De appartementen liggen aan de Hoofdstraat naast zorgcentrum de Triangel. De eengezinswoningen zijn verdeeld over twee rijen en liggen evenwijdig aan de Lierweg. De nieuwe bebouwing bestaat uit drie bouwlagen en sluit aan op de omliggende bebouwing die veelal bestaat uit twee bouwlagen met een kap.