Vernieuwing Bloemenbuurt Poeldijk is klaar

Nieuws

Op dinsdag 29 oktober vierde woningcorporatie Arcade samen met de nieuwe bewoners, omwonenden en betrokkenen de officiële oplevering van de Bloemenbuurt in Poeldijk. In november 2012 ging de eerste paal de grond in. En nu, bijna een jaar later zijn alle 68 woningen, 49 (sociale) huurwoningen en 19 koopwoningen, opgeleverd. De eerste bewoners ontvingen in september al de sleutels van hun nieuwe koopeengezinswoning. Na de toespraak van René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade volgde de officiële handeling. Lemson opende samen met huurder Simone Hendriks het appartementengebouw. Na deze handeling was er gelegenheid enkele appartementen en eengezinswoningen van binnen te bekijken.

Ruim
De Bloemenbuurt is een jaren-30-wijk, vlakbij het centrum van Poeldijk. De nieuwbouw ligt aan de Dahliastraat, Rozenstraat en Nieuwstraat en bestaat uit 25 (sociale) huureengezinswoningen, 24 (sociale) huurappartementen en 19 koopwoningen. Waar voorheen 73 woningen stonden, staan op nagenoeg dezelfde plek 68 woningen. De nieuwbouw kenmerkt zich door stijlvolle ‘Amsterdamse School’ architectuur met fraaie details, zoals metselwerk, groene geglazuurde dakpannen en forse, witte houten bloemkozijnen. De wijk heeft een ruimere, luchtigere opzet gekregen.

Activiteiten
René Lemson: “We zijn trots dat we in deze tijd nog zoveel woningen hebben gerealiseerd. Wij leveren dit jaar namelijk niet alleen de Poeldijkse Bloemenbuurt op. Ook de 128 woningen in de Oostzijde in ‘s-Gravenzande leveren wij nog dit jaar op. Eerder dit jaar besloten wij nog door de aangekondigde kabinetsplannen alle nieuwbouwprojecten stil te leggen. Wel is het onze taak om te zorgen voor passende en betaalbare woonruimte voor met name mensen met lagere inkomens. Wij waren daarom zeer verheugd toen wij afgelopen juni het bericht ontvingen van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) dat zij financieel garant staan voor alle reguliere activiteiten tot en met 2015. Dit betekent dat de financiering geregeld is voor het geplande onderhoud van onze woningen en het afbouwen van de al lopende nieuwbouwprojecten. In november slaan wij de eerste paal voor de bouw van 74 (sociale) huurwoningen van project Tramonta in De Lier. En starten wij met de bouw van 68 (sociale) huurwoningen in Ter Heijde.”